X

Τα απρόοπτα κατά την άφιξη του Μπαράκ Ομπάμα στην Αθήνα (φωτο+βίντεο)

Σε δύσκολη θέση βρέθηκαν αφενός εκείνοι που έστρωσαν το κόκκινο χαλί, αφετέρου ο Υπουργός Άμυνας. Ο Πρόεδρος Ομπάμα χαιρετούσε τους Αθηναίους στα μπαλκόνια.

Ant1news

Πρόβλημα με το κόκκινο χαλί, πάνω στο οποίο περπατούν οι επίσημοι προέκυψε κατά την άφιξη του Μπαράκ Ομπάμα στο Ελευθέριος Βενιζέλος.

Μπορεί όλα τα μέτρα ασφαλείας να πήγαν «ρολόι», τα ειδικά οχήματα να έφτασαν σχεδόν σε απόλυτο συντονισμό με το Air Force One, όμως, το κόκκινο χαλί ή το αμερικανικό προεδρικό αεροσκάφος δεν ήταν στη θέση τους.

Οι ειδικοί είχαν στρώσει το χαλί μπροστά από την μπάντα των Ενόπλων Δυνάμεων, εκεί που θα έπρεπε να βγει η σκάλα του Air Force One.

Το Προεδρικό Αεροσκάφος, όμως προσγειώθηκε λίγο πιο… πίσω. Έτσι, μέχρι τη στιγμή που ο Αμερικανός Πρόεδρος κατέβηκε τη σκάλα, το κόκκινο χαλί πήρε μια… κλίση προς τα πίσω ή τα δεξιά της τηλεοπτικής οθόνης, ώστε ο επίτιμος καλεσμένος να μην πατήσει στο έδαφος.

 

 

 

 

 

 

 

 

Tη λάθος τοποθέτηση του κόκκινου χαλιού σχολίασε... χωρίς σχόλια και ο φωτογράφος του Λευκού Οίκου, Peter Souza, αναρτώντας φωτογραφία του στο Twitter.

 

Δεν ήταν όμως το μόνο πρόβλημα, ως προ τη θέση του αεροσκάφους του Προέδρου των ΗΠΑ, αφού και το άγημα που τον υποδέχτηκε, αναγκάστηκε να μετακινηθεί αρκετά μέτρα πιο πέρα, ώστε να πλησιάσει το Air Force One.

Αξίζει,πάντως, να σημειωθεί ότι, κατά την άφιξη του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, την περασμένη άνοιξη στο Ελ.Βενιζέλος, δεν είχαν παρουσιαστεί ανάλογα προβλήματα, αφού το κόκκινο χαλί στρώθηκε μετά την προσγείωση του αεροσκάφους του. Ωστόσο, το αεροσκάφος της Ρωσικής Προεδρίας προσγείωθηκε σε συγκεκριμένο χώρο του αεροδρομίου, ενώ το Air Force One στην άκρη του αεροδρομίου, εκεί όπου δεν υπάρχει κανένα κτήριο.

Λίγα λεπτά αργότερα, τη στιγμή που ο Πάνος Καμμένος υποδεχόταν τον Μπαράκ Ομπάμα στην Ελλάδα, εκ μέρους της συνέντευξης, η τηλεοπτική κάμερα έκανε τα δικά της «παιχνίδια».

Ήταν η στιγμή που ο Υπουργός Άμυνας και ο Αμερικανός Πρέσβης στην Αθήνα χαιρετούσαν εμφανώς χαρούμενοι τον Πρόεδρο των ΗΠΑ. Όμως, ο τηλεοπτικός φακός της ΕΡΤ είχε για εμπόδιο στην εικόνα της μετάδοσης τη σημαία των ενόπλων δυνάμεων.

 

Κάπως έτσι, όλα τα τηλεοπτικά κανάλια, τα οποία έπαιρναν εικόνα από το ειδικά διαπιστευμένο συνεργείο της ΕΡΤ, αντί του Αμερικανού Προέδρου και των επισήμων έδειχναν της σημαία.

«Ήταν προσωπική μου επιλογή να επισκεφθώ την Ελλάδα στο τελευταίο μου ταξίδι ως Πρόεδρος των ΗΠΑ» είπε ο Μπαράκ Ομπάμα στον Υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο που τον υποδέχθηκε στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος.

Ο Πάνος Καμμένος μιλώντας στον realfm μετέφερε τον διάλογο που είχε με τον Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών λίγα λεπτά μετά την άφιξή του στη χώρα μας.

Στο πλευρό του Υπουργού Άμυνας ήταν και ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Βαγγέλης Αποστολάκης, ο οποίος είχε σύντομη συνομιλία με τον Μπαράκ Ομπάμα.

 

 

 

Κατά την άφιξη του στο Μέγαρο Μαξίμου, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ χαιρετούσε τους Αθηναίους που βγήκαν στα μπαλκόνια για να τον δουν.

Ο Μπαράκ Ομπάμα εμφανίστηκε χαλαρός και ευδιάθετος, όπως φαίνεται και στα σχετικά στιγμιότυπα: