X

Γοητευμένη δηλώνει η Μπάνου από τον Μπαράκ Ομπάμα

Η Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αθηνών που ξενάγησε τον Πρόεδρο των ΗΠΑ στην Ακρόπολη μίλησε για την εμπειρία της.

Ant1news

Ως έναν «πολύ γλυκό άνθρωπο» περιέγραψε τον Μπαράκ Ομπάμα, η Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αθηνών, Ελένη Μπάνου, δηλώνοντας πως θεωρεί τον εαυτό της πολύ τυχερό που τον ξενάγησε στην Ακρόπολη.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό “Αθήνα 9.84”, η κ. Μπάνου αποκάλυψε πως ο Πρόεδρος των ΗΠΑ φάνηκε να γνωρίζει πολλά πράγματα σχετικά με τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό.

«Ήξερε πολλά πράγματα, που τον ρώτησα αν τα γνωρίζει. Ρώτησε συγκεκριμένα για τα μνημεία και τον τρόπο τελέσεως της γιορτής των μεγάλων «Παναθηναίων» και πραγματικά μου έκανε εντύπωση», είπε η κ. Μπάνου.

«Ο Μπαράκ Ομπάμα ήταν διαβασμένος, ήξερε πολλά. Πολλοί Αμερικανοί και Δυτικοευρωπαίοι είναι στην κουλτούρα τους να διαβάζουν και αρχαίους Ελληνες συγγραφείς, αλλά και για την ελληνική μυθολογία», συμπλήρωσε.

 

 

Η ίδια δήλωσε γοητευμένη από τη συμπεριφορά του Αμερικανού Προέδρου: «Είμαι γοητευμένη από τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα. Ήταν ένας πάρα πολύ γλυκός, ευγενικός, άνετος άνθρωπος. Μ’ έκανε να αισθανθώ από το πρώτο λεπτό πολύ άνετα και να ξεδιπλωθεί πολύ πιο ελεύθερα η συζήτηση μαζί μας». Πρόσθεσε πως ο Μπαράκ Ομπάμα «είναι πολύ γοητευτικός ως άνθρωπος και φύση όχι μόνο θέση ευγενής».

 

 

Ο Αμερικανός Πρόεδρος έμεινε στην Ακρόπολη περίπου μισή ώρα και εντυπωσιάστηκε περισσότερο από τον Παρθενώνα. Η Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αθηνών αναφέρθηκε στα έργα αναστήλωσης, για τα οποία ρώτησε ο Πρόεδρος Ομπάμα, και του εξήγησε ότι η μέριμνα ξεκίνησε από την Απελευθέρωση.

 

Η Ελένη Μπάνου αποκάλυψε ότι ο Μπαράκ Ομπάμα της είπε πως θεωρεί πολύ τυχερό τον εαυτό του που βρίσκεται στην Ακρόπολη. «I was honoured…», τόνισε χαρακτηριστικά!

 

 

«Απέδειξε ότι είναι “πλανητάρχης” σε όλα, στο ήθος, στην ψυχή, στον λόγο», τόνισε η κ. Μπάνου στις δηλώσεις της.