X

Ομπάμα-Μέρκελ: Ένα πολιτικό ειδύλλιο που “σβήνει”

Δεν ήταν τυχαίο που ο Αμερικανός Πρόεδρος συμπεριέλαβε τη Γερμανία στους σταθμούς της τελευταίας του περιοδείας στο εξωτερικό.

Ant1news

Από όλους τους “αποχαιρετισμούς” του απερχόμενου Προέδρου των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, μέχρι την αποχώρησή του τον Ιανουάριο από τον Λευκό Οίκο, ο πιο συγκινητικός αναμένεται να είναι αυτός στην Καγκελάριο της Γερμανίας, Άγκελα Μέρκελ, με την οποία είχε αναπτύξει δεσμούς φιλίας και αμοιβαίου σεβασμού.

Δεν είναι τυχαίο ότι υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου είχαν ξεχωρίσει από την τελευταία περιοδεία του Μπαράκ Ομπάμα στο εξωτερικό την επίσκεψή του στη Γερμανία, καθώς η Μέρκελ υπήρξε ο πιο στενός εταίρος της Ουάσινγκτον στη διάρκεια των τελευταίων οκτώ ετών.

«Έχουν συνεργαστεί σε σχεδόν όλα τα ζητήματα, αναπτύσσοντας αμοιβαίο σεβασμό και, νομίζω, μία στενή φιλία», δήλωσε προ ημερών ο αναπληρωτής σύμβουλος σε θέματα εθνικής ασφαλείας των ΗΠΑ, Μπεν Ρόουντς.

Αυτή η φιλία είναι άλλωστε και ένας από τους λόγους που ο Μπαράκ Ομπάμα έχει ήδη επισκεφθεί τη Γερμανία άλλες πέντε φορές. «Ήθελε να συναντήσει την Καγκελάριο Μέρκελ για άλλη μία φορά και να την ευχαριστήσει για τη συνεργασία που είχε μαζί του», ανέφερε ο Ρόουντς.

 

Αξίζει να θυμηθούμε ορισμένα χαρακτηριστικά στιγμιότυπα που απαθανάτισε ο φωτογραφικός φακός σε παλαιότερες συναντήσεις τους: