X

Επίθεση σε βουλευτή της Χρυσής Αυγής στο Μαρούσι

Ομάδα αντιεξουσιαστών επιτέθηκε σε βουλευτή της Χρυσής Αυγής και την παρέα του, στην οποία βρισκόταν κι ένας αστυνομικός.

Ant1news

Επίθεση δέχτηκε από ομάδα αντιεξουσιαστών, το μεσημέρι του Σαββάτου, o βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Γιώργος Γερμενής και ο αστυνομικός που βρισκόταν στην παρέα του.

Η επίθεση έγινε σε καφετέρια του Αμαρουσίου.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, ο βουλευτής καθόταν σε καφετέρια με τον αστυνομικό του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Αντώνη Γρέγου και τη σύζυγο του τελευταίου.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες, κάποια στιγμή  εμφανίστηκαν 20 - κατά άλλους 30-  άτομα, τα οποία ψέκασαν με χημικά, χρησιμοποιώντας μία φυσούνα, τους δύο άνδρες. Η γυναίκα είχε προλάβει να απομακρυνθεί από το σημείο.

Στη συνέχεια, σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι άγνωστοι, που πιθανότατα προέρχονται απο κοντινή κατάληψη, χτύπησαν με σιδηρολοστό στο κεφάλι τον βουλευτή και στον αυχένα τον αστυνομικό. 

Ο βουλευτής μετέβη σε κοντινό φαρμακείο για τις πρώτες βοήθειες ενω στο σημέιο έφτασε και ασθενοφόρο που τον μετέφερε στο νοσοκομείο για την παροχή πρώτων βοηθειών.

Η Χρυσή Αυγή σε ανακοίνωσή της κάνει λόγο- μεταξύ άλλων-  για «δολοφονική επίθεση» που δέχθηκε στο Μαρούσι ο βουλευτής της, από «ομάδα 30 παρακρατικών του Σύριζα με ακάλυπτα πρόσωπα».

Κατά τη Χρυσή Αυγή, «οι προθέσεις της εγκληματικής συμμορίας ήταν ξεκάθαρα δολοφονικές». 

«Ο Συναγωνιστής αμύνθηκε και η επίθεση αποκρούστηκε με αποτέλεσμα οι άνανδροι παρακρατικοί τελικά να τραπούν σε φυγή» προστίθεται -μεταξύ άλλων- στην ανακοίνωση.

Η Χρυσή Αυγή καλεί «τα κόμματα του “συνταγματικού τόξου” να καταδικάσουν» την επίθεση. 

Σε δήλωση του μετά την επίθεση σε βάρος του, ο Γιώργος Γερμενής, δήλωσε μεταξύ άλλων, «σήμερα το πρωί δέχθηκα δολοφονική επίθεση στο Μαρούσι από εγκληματική ομάδα 30 παρακρατικών του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι μου επιτέθηκαν κοντά στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στα Βόρεια Προάστια. Οι προθέσεις αυτής της συμμορίας ήταν ξεκάθαρα δολοφονικές και θέλανε την εξόντωσή μου. Μας επιτέθηκαν με σιδηρολοστούς και με σπρέι αερίου εναντίον μου. Αμύνθηκα και απέκρουσα την επίθεσή τους και τους έτρεψα σε φυγή».

Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλης Κικίλιας, σχολιάζοντας την επίθεση δήλωσε, «η Νέα Δημοκρατία πιστή στις αρχές και τις αξίες της καταδικάζει την επίθεση σε βουλευτή του Ελληνικού Κοινοβουλίου και τονίζει ότι η απάντηση στη βία δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να είναι η ίδια η βία».