X

Ένα μπαρ φτιαγμένο από σκουπίδια (φωτο)

Οι πολυέλαιοι είναι από μπουκάλια και  οι ταπετσαρίες στους τοίχους από εφημερίδες.

Ant1news

«Μπορεί τα σκουπίδια ενός να είναι θησαυρός για κάποιον άλλο» λένε οι Άγγλοι. Στη συγκεκριμένη περίπτωση τα σκουπίδια έγιναν «θησαυρός» για ένα ολόκληρο κτίριο σε μια ιαπωνική πόλη.

Ο λόγος για την πόλη Καμικάτσου όπου οι κάτοικοι ανακυκλώνουν το 80% των απορριμμάτων τους, τα οποία διαχωρίζουν σε 34 κατηγορίες.

Στο πλαίσιο αυτό, έφτιαξαν ένα κτίριο από προϊόντα που προήλθαν εξ ολοκλήρου από ανακύκλωση!

Παράθυρα από κοντινά εγκαταλελειμμένα σπίτια, μπουκάλια που έγιναν πολυέλαιοι, εφημερίδες που μετατράπηκαν σε ταπετσαρίες τοίχου.

 

Το κτίριο φιλοξενεί ένα μπαρ, μια μικρή ζυθοποιία και χώρους ενδιαίτησης. Σχεδιάστηκε από τους αρχιτέκτονες Hiroshi Nakamura & NAP και κέρδισε το βραβείο WAN Sustainable Buildings Award 2016.

 

H σύλληψη των Ιαπώνων αρχιτεκτόνων συνάδει απόλυτα με το όραμα των κατοίκων της μικρής πόλης να καταφέρουν, μέσα σε λίγα χρόνια, να ανακυκλώνουν το 100% των απορριμμάτων τους

 

 «Μέσω της αρχιτεκτονικής, το κτίριο προσπαθεί να δείξει μια πολύ δυνατή ιδέα, τα μηδενικά απορρίμματα» λέει ο Chris Castle. Τα σκουπίδια δεν είναι αγγαρεία, προσφέρουν μια καινούργια δημιουργική διέξοδο.