X

Το τελευταίο αντίο στον Κωστή Στεφανόπουλο

Με τιμές Αρχηγού Κράτους η κηδεία του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας. Την Τετάρτη, στην Πάτρα η ταφή. Τριήμερο πένθος, μεσίστιες οι σημαίες.

Ant1news

Συγγενείς, φίλοι και γνωστοί λένε το τελευταίο αντίο στον Κωστή Στεφανόπουλο που έφυγε από τη ζωή το βράδυ της Κυριακής, σε ηλικία 90 χρόνων.

Η κηδεία του πραγματοποιείται αυτή την ώρα στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου στο Παλαιό Ψυχικό.

Μετά από απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών, Πάνου Σκουρλέτη, η κηδεία του Στεφανόπουλου γίνεται δημοσία δαπάνη και με τιμές Αρχηγού Κράτους. 

Σύμφωνα με την ίδια απόφαση θα τηρηθεί τριήμερο δημόσιο πένθος από την ημέρα του θανάτου του και οι σημαίες θα κυματίζουν μεσίστιες στα Δημόσια Καταστήματα.

Κατά την εξόδιο ακολουθία, από τις 14:10-14:20, θα ριφθούν από το πυροβολείο του λόφου του Λυκαβηττού, είκοσι ένας τιμητικοί κανονιοβολισμοί.

 

Από την Προεδρία της Δημοκρατίας ανακοινώθηκε επίσης ότι σήμερα Τρίτη και αύριο  Τετάρτη, θα ανοίξει βιβλίο συλλυπητηρίων. Οι ώρες προσέλεσης είναι από τις 10.00  έως τις 14.00 και από τις 17.00 έως τις 20.00

Η ταφή θα γίνει στο Α' Δημοτικό Κοιμητήριο της Πάτρας, την Τετάρτη.

 

Ο Κωστής Στεφανόπουλος εισήχθη σε ιδιωτικό νοσοκομείο πριν από λίγες μέρες με σοβαρή λοίμωξη στο αναπνευστικό.

Ο θάνατός του προκάλεσε θλίψη σε ολόκληρη τη χώρα, ενώ συλλυπητήρια μηνύματα έστειλαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκος Μητσοτάκης, αλλά και οι υπόλοιποι πολιτικοί αρχηγοί.