X

Ακραία καιρικά φαινόμενα σε Ευρώπη και Αμερική (βίντεο)

Δύο νεκροί από την καταιγίδα Άνγκους σε Βρετανία και Γαλλία. Χιόνια στις ΗΠΑ, πλημμύρες στην Κολομβία.

Ant1news

Ακραία καιρικά φαινόμενα πλήττουν αρκετές περιοχές του πλανήτη.

Στη δυτική Ευρώπη, σοβαρά προβλήματα προκαλεί η καταιγίδα Άνγκους, με θυελλώδεις ανέμους και ισχυρές βροχές. Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, χιονιάς πλήττει το βόρειο τμήμα των Ηνωμένων Πολιτειών, ενώ πλημμύρες σαρώνουν πόλεις της Κολομβίας.

Μία νεκρή κι ένας αγνοούμενος μεχρι ώρας στη Βρετανία από τις ισχυρές βροχοπτώσεις που έφερε η καταιγία Ανγκους.

Τουλάχιστον 2.000  νοικοκυριά έχουν μείνει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα στο Ντέβον και σε άλλες περιοχές της νοτιοδυτικής Αγγλίας, μετά την πτώση πυλώνων εξ αιτίας των θυελλωδών ανέμων, ταχύτητας 135 χιλιομέτρων την ώρα.

Ένας νεκρός και τουλάχιστον 112.000 σπίτια χωρίς ηλεκτρικό  και στη βορειοδυτική Γαλλία. Οι άνεμοι πνέουν με ταχύτητα 160 χιλιομέτρων την ώρα και σαρώνουν δέντρα, στέγες, αυτοκίνητα και πυλώνες ηλεκτροδότησης.

Στην Ισπανία, ισχυροί άνεμοι προκαλούν σοβαρότατα προβλήματα. Στο αεροδρόμιο του Μπιλμπάο σημειώθηκαν ακυρώσεις και καθυστερήσεις πτήσεων καθώς τα αεροπλάνα δεν μπορούσαν να προσγειωθούν και να απογειωθούν.

Την ίδια ώρα οι ΗΠΑ πλήττονται από σφοδρό κύμα κακοκαιρίας. Στην Νέα Υόρκη ο χιονιάς έχει προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στην κυκλοφορία των αυτοκινήτων.

Κακοκαιρία πλήττει και την Κολομβία όπου οι ορμητικοί χείμαρροι που σχηματίστηκαν στους δρόμους εξαιτίας της νεροποντής παρέσυραν οδηγό μοτοσυκλέτας αλλά και πολλά αυτοκίνητα. Το 50% της πόλης Ριοχάτσα είναι κάτω από το νερό, ενώ στη Σάντα Μαρία, 65 οικογένειες αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους που πλημμύρισαν.