X

DW: Αναβάλλεται η μίνι Σύνοδος για το ελληνικό χρέος

Δεν θα γίνει τελικά η συνάντηση των Υπουργών Οικονομικών των πέντε ισχυρών χωρών της Ευρωζώνης. Τι λέει ο εκπρόσωπος του Β. Σόιμπλε.

Ant1news

"Θρίλερ" με τη συνεδρίαση του Washington Group την ερχόμενη Παρασκευή στο Βερολίνο, με αντικείμενο το ελληνικό χρέος.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Deutsche Welle, η συνάντηση των υπουργών Οικονομικών των πέντε ισχυρών χωρών της Ευρωζώνης (της Γερμανίας, της Γαλλίας, της Ιταλίας, της Ισπανίας και της Ολλανδίας) δεν πρόκειται τελικά να πραγματοποιηθεί την Παρασκευή.

Εκπρόσωπος του Γερμανού υπουργού Οικονομικών, Β. Σόιμπλε με τη σειρά του ενημέρωσε ότι δεν έχει προγραμματιστεί τέτοια συνάντηση και ότι δεν υπήρχε, ούτε υπάρχει λόγος για μια έκτακτη σύνοδο για την Ελλάδα.

Πάντως, σε σχετική ερώτηση του ανταποκριτή του ANT1 στις ΗΠΑ, Θανάση Τσίτσα, αν επιβεβαιώνει το δημοσίευμα της  γερμανικής εφημερίδας Süddeutsche Zeitung, ότι δηλαδή οι υπουργοί, ο Μπενουά Κερέ και ο Κλάους Ρέγκλινγκ θα συναντηθούν στο Βερολίνο την Παρασκευή με αξιωματούχους του ΔΝΤ και της ΕΚΤ για να συζητήσουν σχετικά με την κρίση κρατικού χρέους της Ελλάδας, ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ απάντησε: “Το μόνο πράγμα που είμαστε σε θέση να επιβεβαιώσουμε είναι ότι η γενική διευθύντρια (Κριστίν Λαγκάρντ) δεν θα βρίσκεται στο Βερολίνο εκείνη την ημερομηνία”.

Στο λεγόμενο «Washington Group» είχε προγραμματιστεί να συζητηθεί πώς θα εξασφαλιστεί η συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα.