X

Γι αυτό ματαιώθηκε η σύνοδος του Washington Group...

Γιατί ακυρώθηκε τελικά η συνάντηση της Παρασκευής για το ελληνικό χρέος; Ποιος βρίσκεται πίσω από το αλαλούμ; Όλο το παρασκήνιο.

Ant1news

Του Νίκου Ρογκάκου

Με «γερμανικό δάκτυλο» ακυρώθηκε η συνάντηση της Παρασκευής του λεγόμενου Washington Group, όπου θα εξεταζόταν το ελληνικό χρέος και η συμμετοχή του ΔΝΤ στο Πρόγραμμα.

Πώς έχουν όμως τα πράγματα από την αρχή; Το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών, λένε οι πληροφορίες, είχε οργανώσει το μεθαυριανό ραντεβού από την περασμένη Πέμπτη ή Παρασκευή.

Αυτή η συνάντηση είχε οργανωθεί υπό άκρα μυστικότητα, μέχρι που χθες η γερμανική εφημερίδα SZ τη διέρρευσε. Έτσι το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών, έχοντας ως άλλοθι την διαρροή, έβαλε την εκπρόσωπό του και ανακοίνωσε τη ματαίωση. Ακριβώς αυτή η κίνηση του γερμανικού υπουργείου μάλλον αιφνιδίασε τους υπόλοιπους συμμετέχοντες, καθώς η προετοιμασία για τη συνάντηση στο Βερολίνο προχωρούσε κανονικά.

Βέβαια όπως ήταν φυσικό και οι υπόλοιποι «εταίροι» της συνάντησης ο ένας μετά τον άλλον άρχισαν να παίρνουν αποστάσεις από το γεγονός ότι είχε προγραμματιστεί μία τέτοια συνάντηση. Ο εκπρόσωπος του Γερούν Ντάισελμπλουμ απάντησε λακωνικά: «Δεν είχε προγραμματιστεί καμία συνάντηση».

Στις Βρυξέλλες είναι πιο μετριοπαθείς και υποστηρίζουν ότι δεν μπορούν να σχολιάζουν «διαρροές σε εφημερίδες και να επιβεβαιώνουν ή να διαψεύδουν συναντήσεις», ενώ και η ΕΚΤ που θα συμμετείχε με τον Μπενουά Κερέ προσαρμόστηκε στα τετελεσμένα που δημιούργησαν οι γερμανικοί χειρισμοί.