X

Σοβαρά προβλήματα από τη νεροποντή στην Αττική

Οδηγοί εγκλωβίστηκαν στα οχήματά τους. Έκλεισαν δρόμοι και σταθμοί του μετρό. Πλημμύρισαν σπίτια και καταστήματα. Η αναλυτική πρόγνωση του καιρού.

Ant1news

Σοβαρά προβλήματα προκάλεσε στο λεκανοπέδιο η έντονη νεροποντή κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Οδηγοί εγκλωβίστηκαν στα οχήματά τους, σπίτια και καταστήματα πλημμύρισαν ενώ κεντρικοί δρόμοι μετατράπηκα σε ποτάμια. Ακόμη, νωρίς το πρωί έκλεισαν σταθμοί του Μετρό, καθώς είχαν πλημμυρίσει.

Περισσότερες από 250 κλήσεις έχει δεχθεί ήδη η Πυροσβεστική, κυρίως για αντλήσεις υδάτων, στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής.

Αυτή την ώρα επιχειρούν σε διάφορες περιοχές της Αττικής (Κυψέλη, Πατήσια, Ψυχικό, Παιανία, Δυτικά προάστια) 45 πυροσβέστες με 20 οχήματα.

Στην Κυψέλη η πυροσβεστική κλήθηκε για να απεγκλωβίσει άτομο που είχε εγκλωβιστεί σε ακινητοποιημένο ΙΧ στην οδό Ευελπίδων.

Ανάλογη περίπτωση και στο Μενίδι. Τρία άτομα είχαν εγκλωβιστεί σε ΙΧ, λόγω της έντονης βροχόπτωσης, στη συμβολή των οδών Καραμανλή και Αγ.Τριάδας.

Το μεγαλύτερα προβλήματα από την βροχόπτωση, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, παρουσιάστηκαν στις περιοχές Κυψέλη, το Πολύγωνο, και τα Κάτω Πατήσια, αλλά και σε περιοχές της Δυτικής Αττικής.

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση της Τροχαίας, έχουν δοθεί πλέον στην κυκλοφορία η λεωφόρος Δημοκρατίας, η λεωφόρος Λιοσίων, η οδός Αγίου Πολυκάρπου στο Βοτανικό, καθώς και η οδός Διαδόχου Κωνσταντίνου στα Σπάτα, που είχε κλείσει νωρίτερα από το ύψος της οδού δημάρχου Χρ.Μπέκα έως την Κων.Παλαιολόγου.

Επίσης, παραμένουν τα έντονα κυκλοφοριακά προβλήματα στην Κατεχάκη, στο ύψος του Βύρωνα.

Η αναλυτική πρόγνωση του καιρού για σήμερα

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες στο Ιόνιο, κυρίως στις νοτιότερες περιοχές, στη Στερεά Ελλάδα, στην Πελοπόννησο, στις Κυκλάδες και το ανατολικό Αιγαίο και πιθανόν στη Θεσσαλία. Οι άνεμοι από νότιες διευθύνσεις που τοπικά στα πελάγη θα φτάνουν τα 6 μποφόρ.

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες πιθανόν πρόσκαιρα ισχυρές τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 13 έως 18 βαθμούς κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη προβλέπονται  νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 6 έως 12 βαθμούς κελσίου.

Στην Μακεδονία και τη Θράκη περιμένουμε νεφώσεις με τοπικές βροχές και σταδιακή βελτίωση από τα δυτικά. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν  μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά-νοτιοδυτικοί έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 4 έως 14 βαθμούς κελσίου.

Στα Νησιά Ιονίου την Ήπειρο, την δυτική Στερεά και την δυτική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες οι οποίες στο νότιο Ιόνιο, τη δυτική Πελοπόννησο και τη δυτική Στερεά θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4-5 και τοπικά στο νότιο Ιόνιο έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 11 έως 18 βαθμούς Κελσίου και στην Ήπειρο 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη .

Στην Θεσσαλία την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, οι οποίες στην ανατολική Πελοπόννησο, την Στερεά, την Εύβοια και πιθανόν πρόσκαιρα τη Θεσσαλία θα είναι τοπικά ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 12 έως 19 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια κατά τόπους 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές. Καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στις Κυκλάδες όπου τα φαινόμενα θα είναι πρόσκαιρα ισχυρά. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 13 έως 20 βαθμούς κελσίου.

Στα Νησιά ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές. Καταιγίδες θα εκδηλωθούν αρχικά στα βόρεια και αργότερα και στις υπόλοιπες περιοχές του ανατολικού Αιγαίου. Τα φαινόμενα στα βόρεια θα είναι πρόσκαιρα ισχυρά. Στα Δωδεκάνησα καταιγίδες θα εκδηλωθούν από το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιο 4 έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 14 έως 21 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.