X

Ο Γιάννης Μηλιός διορίστηκε Πρόεδρος στο Φεστιβάλ Αθηνών

Με σχετική απόφαση της Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λυδίας Κονιόρδου.

Ant1news


Ορίστηκε νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου με σχετική απόφαση της Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λυδίας Κονιόρδου.

Στη θέση του προέδρου στο νέο Δ.Σ. του Φεστιβάλ τοποθετήθηκε ο Γιάννης Μηλιός, καθηγητής Πολιτικής Οικονομίας στο ΕΜΠ.

Ως αντιπρόεδρος ορίστηκε ο Πέτρος Σταυριανός, Δικηγόρος, και μέλη: Γιώργος Κουρουπός, συνθέτης, Βασίλης Λαμπρινουδάκης , Ομότιμος καθηγητής Κλασικής Αρχαιολογίας, ΕΚΠΑ, η Έφη Γιαννοπούλου , μεταφράστρια- Κριτικός, η Μάρθα Φωστέρη, Κοινωνιολόγος-Ψυχοθεραπεύτρια Ιδρυτικό μέλος ΚΕΘΕΑ, και ο Νίκος Ερηνάκης, Οικονομολόγος, Δρ Πολιτικής Φιλοσοφίας και Φιλοσοφίας της Τέχνης

Το σκεπτικό της απόφασης:

«Η γνωστή ρήξη μεταξύ του Διοικητικού Συμβουλίου του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου και του Καλλιτεχνικού Διευθυντή του είχε οδηγήσει τον θεσμό σε αδράνεια και ουσιαστικά, σε αδιέξοδο. Η απόφαση ορισμού νέου διοικητικού συμβουλίου ήταν αναγκαία ώστε να διασφαλιστεί η ομαλή, σταθερή και εύρυθμη λειτουργία του Φεστιβάλ προς όφελος όλων».

Αίσθηση προκάλεσε, πάντως, ο ορισμός στη θέση του προέδρου του κ. Μιλιού, ο οποίος εξήγησε, μέσω facebook, εξήγησε γιατί αποδέχθηκε την πρόταση της υπουργού Πολιτισμου:

  

ΝΔ: η απαξίωση του Φεστιβάλ Αθηνών συνεχίζεται

Επικριτικά σχολίασε η Tομέαρχης Πολιτισμού και Αθλητισμού της ΝΔ, Όλγα Κεφαλογιάννη, τον ορισμό του νέου Προέδρου και Διοικητικού Συμβουλίου του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου.

Αναλυτικά η δήλωση της κ. Κεφαλογιάννη: 

«Η απαξίωση του Ελληνικού Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου συνεχίζεται. 

Για μια ακόμα φορά ορίζεται νέος Πρόεδρος και νέο Διοικητικό Συμβούλιο. 

Με τα προβλήματα να μεγαλώνουν μέρα με την ημέρα και το Φεστιβάλ να βυθίζεται  στην κρίση διαρκείας, που η Κυβέρνηση δημιούργησε με τις αλλοπρόσαλλες επιλογές της. 

Το Ελληνικό Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου από μία σοβαρή συλλογική προσπάθεια της Ελληνικής Πολιτείας να αναδείξει τη θέση της χώρας στο διεθνές πολιτιστικό περιβάλλον με δυναμισμό και εξωστρέφεια, εξελίσσεται σε πεδίο εφαρμογής ασκήσεων κομματικών ισορροπιών. 

Δυστυχώς ούτε σχέδιο υπάρχει, ούτε διάθεση να μπει ένα τέλος στην αποδόμηση του Φεστιβάλ. 

Το λιγότερο που περιμένουμε είναι η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού να δώσει τις δέουσες απαντήσεις. Μόνο λύπη και ιδιαίτερη ανησυχία!».