X

“Πυραμίδα” – μυστήριο στην Ανταρκτική

Οι θεωρίες για… εξωγήινους κατασκευαστές και n εξήγηση των γεωλόγων .

Ant1news


Αναζωπυρώθηκαν, κυρίως μέσω του διαδικτύου, οι θεωρίες περί ύπαρξης πυραμίδων στον Βόρειο Πόλο, που συνεχίζονται εδώ και αρκετά χρόνια. Αφορμή οι εικόνες στο Google Earth, από μια νέα “πυραμίδα” στην Ανταρκτική.

Το πρώτο βουνό –“πυραμίδα” ανακαλύφθηκε από βρετανική αποστολή στην Ανταρκτική του 1910-1913. Κρατήθηκε ως επτασφράγιστο μυστικό, έλαβε την ονομασία «Η Πυραμίδα» κι έκτοτε χρησιμοποιήθηκε, με τον ίδιο χαρακτηρισμό, για κάθε γεωλογική έρευνα στην περιοχή.

Οι γεωλόγοι δεν ήξεραν, όμως, ότι εκατό χρόνια αργότερα οι “κυνηγοί της αλήθειας” θα έβλεπαν το βουνό σαν αληθινή πυραμίδα κάνοντας λόγο για δημιουργία της από εξωγήινους.

 

Πλέον η δεύτερη ανακάλυψη έχει φουντώσει ακόμη περισσότερο τις φήμες.  Ωστόσο, ο  δόκτωρ Μιτς Ντάρσι, γεωλόγος στο Γερμανικό Ερευνητικό Κέντρο για Γεωεπιστήμες του Πότσδαμ, στο IFLScience, εξήγησε πως «τα κτίσματα που έχουν το σχήμα πυραμίδας βρίσκονται στην οροσειρά του Ellsworth, που μετρά πάνω από 400 χιλιόμετρα μήκος, δεν είναι λοιπόν έκπληξη πως υπάρχουν βραχώδεις κορυφές πάνω από τον πάγο. Οι κορυφές αποτελούνται ξεκάθαρα από πέτρα, και είναι σύμπτωση το ότι αυτή η συγκεκριμένη έχει αυτό το σχήμα».

«Δεν είναι περίπλοκο σχήμα, γι΄ αυτό δεν είναι ειδική περίσταση, πρόσθεσε και διευκρίνισε ότι «εξ΄ ορισμού είναι ένα νουνατάκ, που είναι απλά μια πέτρινη κορυφή που ξεχωρίζει πάνω από το παγωμένο περίβλημα. Το συγκεκριμένο έχει σχήμα πυραμίδας, αλλά αυτό δεν το κάνει απαραιτήτως και ανθρώπινη κατασκευή».

Ανάλογες πυραμιδοειδείς κορυφές, είναι, εξάλλου, πολύ κοινές στις Άλπεις και την Ισλανδία…