X

Έρχονται αλλαγές στα capital controls

Πόσο αυξάνεται το μηνιαίο όριο αναλήψεων. Μπαίνει τέλος στο μπλοκάρισμα στο άνοιγμα νέων λογαριασμών.

Ant1news

Μεγάλες αλλαγές έρχονται στα capital controls κάτι που αναμένεται να αλλάξει τα δεδομένα στην καθημερινότητα των πολιτών αλλά και των επιχειρήσεων.

Αισιοδοξία επικρατεί ότι το ζήτημα των αλλαγών είναι πλέον τυπικό και μέσα στο επόμενο διάστημα, ίσως και μέσα στον Δεκέμβριο, θα αυξηθεί το μηνιαίο όριο αναλήψεων ενώ αναμένεται να υπάρξει και μία σειρά ακόμη σημαντικών αλλαγών. Βέβαια, όλα βρίσκονται υπό την αίρεση των δανειστών ενώ τα πάντα αναμένεται να κριθούν στην διαπραγμάτευση των επόμενων ημερών.

Οι αλλαγές που αναμένονται

Το όριο αναλήψεων αναμένεται να αυξηθεί στο 50% από χρήματα που επαναπατρίζονται στη χώρα. Ταυτόχρονα θα διπλασιαστεί στα 2.000 ευρώ και το μηνιαίο όριο που μπορεί να βγάλει κάποιος πολίτης ή μια εταιρεία στο εξωτερικό.

Το μηνιαίο όριο για τις εισαγωγές των επιχειρήσεων προτείνεται να αυξηθεί από τις 10.000 ευρώ στις 30.000, κίνηση που θα δώσει μεγάλη ανάσα στην αγορά.

Οι παραπάνω αλλαγές περιλαμβάνονται στην νέα πρόταση της Ένωσης Τραπεζών που κατατέθηκε την Περασμένη Παρασκευή.

Πλέον όλα δείχνουν ότι αμέσως μετά το eurogroup της Δευτέρας οι εξελίξεις στο θέμα των capital controls στην Ελλάδα θα είναι ραγδαίες και θα ξεμπλοκάρουν σε μεγάλο βαθμό την κίνηση του χρήματος.