X

Public Issue: 9 στους 10 πολίτες λένε πως η χώρα κινείται σε λάθος κατεύθυνση

Η τάση της κοινής γνώμης σε μια σειρά κρίσιμων ερωτημάτων για την πολιτική και κοινωνική ζωή της χώρας. Πόσοι θέλουν εκλογές, ποιος είναι καταλληλότερος για Πρωθυπουργός.

Ant1news

Η απογοήτευση των Ελλήνων αποτυπώνεται σε μια σειρά θεμάτων, σε δημοσκόπηση που διενεργήθηκε από την Public Issue. Οι ερωτήσεις που τέθηκαν στο δείγμα του πληθυσμού αφορούσαν στην κατεύθυνση την οποία κινείται η χώρα, στα συναισθήματα που έχουν για την κατάσταση στη χώρα, τη διεθνή της ισχύ, τη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών και την καταλληλότητά τους για τη διακυβέρνηση της χώρας, ενώ ρωτήθηκαν αν κρίνουν ότι είναι απαραίτητη η διεξαγωγή βουλευτικών εκλογών.

Ερωτηθέντες για την κατεύθυνση προς την οποία κινούνται τα πράγματα στη χώρα, το 88% δήλωσε ότι πηγαίνει σε λάθος κατεύθυνση, σε αντίθεση με το 8% που κρίνει ότι πηγαίνει προς τη σωστή.

 

Σχετικά με τα συναισθήματα τα οποία γεννώνται από την κατάσταση στην Ελλάδα, το 28% εξέφρασε την αγανάκτησή του, το 25% την απογοήτευσή του, ενώ το 19% δηλώνει ανήσυχο και αγχωμένο. Η ανακούφιση και ο ενθουσιασμός βρίσκονται στο 0%.

 

Στο ερώτημα αν η διεθνής ισχύ της χώρας ενδυναμώθηκε ή αποδυναμώθηκε τον τελευταίο χρόνο, το 55% δήλωσε ότι έγινε πιο αδύνατη, το 38% ότι παρέμεινε στην ίδια και ένα 8% ότι έγινε πιο ισχυρή.

 

Στη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι πρώτος, τον ακολουθεί ο Δημήτρης Κουτσούμπας, ενώ έκτος είναι ο Αλέξης Τσίπρας και τελευταίος ο Νίκος Μιχαλολιάκος.

 

Στην καταλληλότητα για Πρωθυπουργός, επίσης, κρατά τα πρωτεία ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, με ποσοστό 42%, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας βρίσκεται στο 22%. Κανένας από τους δύο κρίνει το 35% των ερωτηθέντων.

 

Μάλλον όχι απάντησε η πλειονότητα των ερωτηθέντων στο ερώτημα αν χρειάζεται να γίνουν τώρα βουλευτικές εκλογές, ενώ λίγο λιγότεροι, το 45% κρίνει πως οι εκλογές στην παρούσα φάση μάλλον χρειάζονται.