X

Μητσοτάκης: η έκβαση της δεύτερης αξιολόγησης είναι αβέβαιη

Ευθεία επίθεση στην Κυβέρνηση πραγματοποίησε ο Πρόεδρος της ΝΔ, από το βήμα του ομιλητή στο Ετήσιο Τακτικό Συνέδριο της ΚΕΔΕ.

Ant1news

 

Ο Πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, πραγματοποίησε ομιλία στο Ετήσιο Τακτικό Συνέδριο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος και μεταξύ άλλων εξέφρασε την ανησυχία του για την πορεία της δεύτερης αξιολόγησης, αλλά και την πορεία των ιδιωτικοποιήσεων, με αφορμή το «ναυάγιο» της ΔΕΣΦΑ.

«Η έκβαση της δεύτερης αξιολόγησης του Προγράμματος είναι αβέβαιη. Εκφράζω τη βαθιά ανησυχία μου γιατί έχει αποδειχθεί, μέχρι σήμερα, ότι οι συνεχείς καθυστερήσεις οδηγούν πάντα  σε νέα επώδυνα μέτρα.  14 μήνες διήρκεσε η πρώτη αξιολόγηση και μας προέκυψαν τελικά πρόσθετα φορολογικά μέτρα, ο δημοσιονομικός “κόφτης” και το υπερταμείο», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Συμπλήρωσε δε ότι, «και κάθε αδικαιολόγητη καθυστέρηση στην ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης θα επιτείνει το κλίμα αβεβαιότητας και θα καθυστερήσει και άλλο την απαραίτητη ένταξη των ελληνικών ομολόγων στο πρόγραμμα της ποσοτικής χαλάρωσης».

Στη συνέχεια ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι η Κυβέρνηση αυτή, αντί να προσελκύει, διώχνει επενδυτές και έφερε ως παράδειγμα την περίπτωση του ΔΕΣΦΑ,  «ανεξάρτητα από το αν ο κ. Τσίπρας είναι στην Κούβα, στη Νικαράγουα ή στην Αθήνα, είναι σταθερά απών από την προσπάθεια για μεταρρυθμίσεις, που έχει ανάγκη η ελληνική οικονομία για να βγούμε από την κρίση.

 

 Αυτή η Κυβέρνηση δεν έχει καμία απολύτως αξιοπιστία απέναντι σε όσους θέλουν να επενδύσουν στη χώρα μας.  Διώχνει, αντί να προσελκύει επενδυτές. Το πλέον πρόσφατο παράδειγμα είναι το ναυάγιο της πώλησης του ΔΕΣΦΑ, που φρόντισε εγκαίρως να τορπιλίσει ο κ. Σκουρλέτης, πριν επιβραβευθεί στον πρόσφατο ανασχηματισμό.  Και διερωτώμαι: Υπάρχει πολιτική ευθύνη για αυτό το κυβερνητικό φιάσκο; Ιδρώνει το αυτί κανενός που η Ελλάδα έχει καταστεί προορισμός προς αποφυγήν για κάθε επενδυτή;

 Θα μου πείτε από μια ανεύθυνη κυβέρνηση δεν μπορεί να περιμένει κανείς την ανάληψη πολιτικής ευθύνης.  Όμως η Κυβέρνηση Τσίπρα έχει φθάσει στο άλλο άκρο εισάγοντας μια παγκόσμια πρωτοτυπία:  Ασκεί συστηματικά κριτική όχι στην προηγούμενη, αλλά στην επόμενη Κυβέρνηση, προβλέποντας ότι αυτή θα είναι η Νέα Δημοκρατία.  Ίσως αυτή να είναι και η μοναδική τους πρόβλεψη που θα επαληθευτεί, κατέληξε ο Πρόεδρος της ΝΔ.

 

Μαξίμου: η β’ αξιολόγηση θα κλείσει χωρίς νέα μέτρα

«Ο κος Μητσοτάκης σήμερα, για άλλη μια φορά, μίλησε σαν να μην θυμάται πια-γιατί ίσως δεν θέλει να θυμάται-την συμφωνία που υπέγραψε και υλοποίησε η Κυβέρνηση Σαμαρά- Βενιζέλου στην οποία συμμετείχε και την οποία εξακολουθεί να υπερασπίζεται» απάντησαν κυβερνητικές πηγές.

«Όσο για τις ανησυχίες του σε σχέση με την β’ αξιολόγηση τον διαβεβαιώνουμε ότι θα επιβεβαιωθούν. Η β’ αξιολόγηση θα κλείσει χωρίς νέα μέτρα και με αποκατάσταση των συλλογικών διαπραγματεύσεων που τόσο ο κος Μητσοτάκης αποστρέφεται» καταλήγουν οι πηγές από το Μαξίμου.