X

Σάλος από πρωτοσέλιδο δημοσίευμα για τη λίστα Μπόργιανς

Δημοσίευμα κυριακάτικης εφημερίδας, εμπλέκει πολιτικά πρόσωπα, χωρίς όμως να παραθέτει στοιχεία. Αγωγές κατά του δημοσιεύματος και πολιτική κόντρα.

Ant1news

 

«Φωτιές» στο πολιτικό σκηνικό, άναψε δημοσίευμα της εφημερίδας «Documentο» που κυκλοφορεί αύριο. Στο πρωτοσέλιδο της η εφημερίδα, βάζει φωτογραφία, όπου εμφανίζονται τα μισά πρόσωπα του Γιώργου Παπανδρέου, της Φώφης Γεννηματά και του Θεόδωρου Πάγκαλου.

«Τα πολιτικά ονόματα στη λίστα Μπόργιανς» γράφει στον τίτλο της, αν και κάτω από την λατινικές ονομασίες PAPANDREOU, GENNIMATAS PAGALOU, που παραθέτει, σημειώνει ότι οι εισαγγελείς διερευνούν αν πρόκειται για τις γνωστές πολιτικές οικογένειες.

Η κα. Γεννήματα αντέδρασε έντονα και σε ανακοίνωση της αναφέρει μεταξύ άλλων, «με Βαξεβάνηδες και Καλογρίτσες δεν πρόκειται να διασωθεί ο Πρωθυπουργός. Ας το πάρουν καλά χαμπάρι. Εγώ και η οικογένεια μου δεν έχουμε καμία σχέση με δήθεν λογαριασμούς και λίστες και δεν έχω να κρύψω τίποτα. Καταθέτω αγωγή για συκοφαντική δυσφήμιση και δεν θα αρκεστώ σε καμία δήθεν εξήγηση».

Το Μαξίμου έσπευσε να απαντήσει στην Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, επίσης με ανακοίνωση, στην οποία αναφέρει, «συνιστούμε στην κα Γεννηματά να μην εμπλέκει τον Πρωθυπουργό σε οποιοδήποτε θέμα αφορά αποκλειστικά την ίδια και το κόμμα της. Οφείλει, εξάλλου, να κατανοήσει ότι όσοι εκτίθενται στη δημόσια σφαίρα υπόκεινται σε αυστηρή κριτική και έλεγχο.

 Αναμένουμε, λοιπόν, ψυχραιμία, υπευθυνότητα και περισσότερη αυτοσυγκράτηση εκ μέρους της. Σε κάθε περίπτωση η Κυβέρνηση θα συνδράμει με κάθε μέσο ώστε να υπάρξει απόλυτη διαφάνεια».

«Λάβρος» και ο Γιώργος Παπανδρέου που επίσης είδε «κυβερνητικούς σκευωρούς»: ο Γιώργος Παπανδρέου δεν έχει καμία κατάθεση σε οποιονδήποτε λογαριασμό που δεν έχει δηλωθεί, στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό. Οτιδήποτε άλλο, ουδεμία σχέση έχει με την πραγματικότητα και την αλήθεια. Οι υπεύθυνοι της στημένης - και αυτής, ιστορίας- θα βρεθούν αντιμέτωποι με τη Δικαιοσύνη. Ας μαζέψει τους κυβερνητικούς σκευωρούς ο κ. Τσίπρας.

 

Στην κα. Γενημματά απάντησε και η εφημερίδα, αναφέροντας μεταξύ άλλων, «η κ. Φώφη Γεννηματά και το ΠΑΣΟΚ της κυρίας Γεννηματά κατά έναν περίεργο τρόπο εμφανίζουν συμπεριφορά αντίθετη με αυτήν του Ραν Ταν Πλαν. Ενώ ο συμπαθής σκύλος του Λούκι Λουκ έσκουζε με καθυστέρηση ωρών αφού του είχαν πατήσει την ουρά, η κ. Γεννηματά σκούζει πολλή ώρα πριν της την πατήσεις!». 

Στις εσωτερικές της σελίδες η εφημερίδα αναφέρει ότι «το όνομα ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ συνοδεύεται από διεύθυνση η οποία αντιστοιχεί σε τράπεζα. Η έλλειψη άλλων στοιχείων δεν επιτρέπει να υπάρξει ταυτοποίηση, συνεπώς το πολιτικό όνομα δεν οδηγεί απαραίτητα σε πολιτικό πρόσωπο αν και η Φώφη Γεννηματά υπήρξε τραπεζική υπάλληλος» γράφει ο δημοσιογράφος.

Σε ανακοίνωση της για το θέμα, η Δημοκρατική Συμπαράταξη αναφέρει μεταξύ άλλων, «θεωρούμε ως ηθικούς αυτουργούς της επίθεσης τον ίδιο τον Πρωθυπουργό και το περιβάλλον του, οι οποίοι εξέθρεψαν για δικό τους όφελος τα κίτρινα δήθεν δημοσιογραφικά εγχειρήματα (κανάλι και εφημερίδα) των συκοφαντών.

Στόχος της επίθεσης αυτής είναι να ανακοπεί η πορεία ενδυνάμωσης της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και η ανάδειξη της ως του κυρίου εκφραστή του χώρου της κεντροαριστεράς.

Η συκοφαντία θα καταρρεύσει και οι συκοφάντες θα τιμωρηθούν από την δικαιοσύνη για τις πράξεις τους».