X

Χιλιάδες μαθητές εγκλωβισμένοι στην Κρήτη λόγω της απεργίας της ΠΝΟ

Αγωνία για χιλιάδες μαθητές και τις οικογένειες τους. «Κραυγή διαμαρτυρίας» κι από τους αγρότες που ανησυχούν για τα ευπαθή προϊόντα τους.

Ant1news

Της Δώρας Βογιατζάκη

Απρόσμενη παράταση πήρε η πενταήμερη εκδρομή πολλών μαθητών στην Κρήτη, μετά τη νέα απεργία – ως τα ξημερώματα της Τρίτης – που πραγματοποιεί η ΠΝΟ.

Πολλά σχολεία της Αττικής είχαν επιλέξει την Κρήτη για την καθιερωμένη πενταήμερα εκδρομή των μαθητών, αλλά αιφνιδιάστηκαν από τις απεργιακές κινητοποιήσεις των ναυτικών κι έτσι γονείς και παιδιά βρίσκονται με ένα τηλέφωνο στο χέρι, επικοινωνώντας χωρίς να γνωρίζουν πότε θα λήξει η ταλαιπωρία τους.

Η Ομοσπονδία Ελληνικών Συνδέσμων Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων, ανεβάζει τον αριθμό των εγκλωβισμένων μαθητών σε χιλιάδες, καθώς εκτός από όσους βρίσκονται ήδη στο νησί, πολλοί ακόμα θα ταξίδευαν από αύριο.

Εκτός όμως από του γονείς και τους μαθητές στο στρατόπεδο… αυτών που διαμαρτύρονται βρίσκονται και οι αγρότες της Κρήτης, καθώς όπως υποστηρίζουν η απεργία τους προκαλεί μεγάλη οικονομική ζημιά.

Ζητούν μάλιστα την έκτακτη δρομολόγηση πλοίου για να μεταφερθούν τα ευπαθή προϊόντα τους, που προορίζονται τόσο για την εσωτερική αγορά, όσο και για εξαγωγές.

Πάντως και σύμφωνα με δήλωση του υπουργού Ναυτιλίας Παναγιώτη Κουρουμπλή, για την Κυβέρνηση δεν τίθεται θέμα αύξησης του μειωμένου καθεστώτος φορολόγησης  των ναυτικών, καλώντας έτσι ουσιαστικά την ΠΝΟ να ανατείλει την απεργία.