X

Το χριστουγεννιάτικο κέικ που μεταφέρεται με άμαξα! (βίντεο)

Με μήκος 3,55 μέτρα και 1,35 εκατ. σταφίδες για γέμιση, το κέικ κερδίζει κάθε χρόνο τις εντυπώσεις περισσότερου κόσμου.

Ant1news

Στη Δρέσδη της Γερμανίας ξεκίνησε και επίσημα το Σάββατο η χριστουγεννιάτικη περίοδος, με τους κατοίκους της πόλης να παρασκευάζουν, να κόβουν και να γεύονται το παραδοσιακό κέικ ονόματι «στόλεν» (stole).

Δεκάδες χιλιάδες κόσμου συγκεντρώθηκαν για να γευτούν λίγο από το μεγαλύτερο κέικ του κόσμου, το οποίο μεταφέρθηκε με άμαξα, όπως κάθε χρόνο, στην κεντρική αγορά της Δρέσδης, όπου διεξάγεται το χριστουγεννιάτικο “Stollenfest” (Φεστιβάλ Στόλεν).

Στην αγορά που φημίζεται για τη χριστουγεννιάτικη πυραμίδα της, το κέικ κόπηκε από τον επικεφαλής των αρτοποιών με ένα τεράστιο ασημένιο μαχαίρι, ειδικό για την περίσταση.

Σύμφωνα με τους παρασκευαστές του στόλεν, χρειάστηκαν τα χέρια πάνω από 60 αρτοποιών για να ζυμώσουν και να ψήσουν το κέικ. Η διαδικασία διήρκησε περισσότερο από μία εβδομάδα και για την παρασκευή του κέικ χρησιμοποιήθηκε ένας τόνος αλεύρι, 675 κιλά βούτυρο, 180 κιλά ζάχαρης και 1,35 εκατομμύρια τεμάχια σταφίδας.

Ο επικεφαλής αρτοποιός δήλωσε ότι το φετινό κέικ είχε μήκος 3,55 μέτρα, πλάτος 1,73 μέτρα και ύψος 88 εκατοστά, ενώ ζύγιζε 2.872 κιλά, δηλαδή έναν τόνο περισσότερο από το ιστορικά μεγαλύτερο κέικ που έχει φτιαχτεί στην ιστορία του, από το 1730.

 

Επισκέπτες από όλη τη Γερμανία πηγαίνουν κάθε χρόνο τέτοια εποχή στη Δρέσδη για να δοκιμάσουν λίγο από το γιγάντιο κέικ με ρούμι και φρούτα, περιμένοντας υπομονετικά ανάμεσα σε χιλιάδες κόσμου γι’αυτό.

Κομμάτια του παραδοσιακού κέικ πωλούνται κάθε χρόνο και η παράδοση θέλει τα χρήματα από τα έσοδα να πηγαίνουν σε φιλανθρωπικούς σκοπούς.