X

Επίθεση κουκουλοφόρων στο σπίτι του προέδρου του ΟΑΣΑ

Ο Τάσος Ταστάνης και η οικογένεια του βρίσκονταν μέσα στο σπίτι κατά τη διάρκεια του βανδαλισμού. Τι δήλωσε ο ίδιος για την επίθεση.

Ant1news

Μια ομάδα ατόμων που φορούσαν κράνη και κουκούλες έσπασε το αυτοκίνητο του προέδρου του ΟΑΣΑ, Τάσου Ταστάνη, έγραψε συνθήματα στην είσοδο του σπιτιού του και πέταξε κόκκινες μπογιές, περίπου στις 10μ.μ. το βράδυ της Κυριακής.

Ο Τάσος Ταστάνης και η οικογένεια του βρίσκονταν στο χώρο κατά τη διάρκεια του βανδαλισμού, ενώ για την επίθεση ενημερώθηκε η αστυνομία και η πολιτεία. 

Όπως χαρακτηριστικά σημείωσε ο πρόεδρος του ΟΑΣΑ «η επίθεση με κουκούλες και κράνη, παραπέμπει σε σκοτεινές νοοτροπίες και κύκλους».

Δείτε την δήλωση του στον ΑΝΤ1 και την Φαίη Χρυσοχόου

Την επίθεση καταδίκασε η Διοίκηση του ΟΑΣΑ, σημειώνοντας ότι «πρόκειται για μια ύποπτη και εντελώς ανεξήγητη ενέργεια, η οποία δεν έχει κανένα απολύτως έρεισμα στην κοινωνία και δεν ανταποκρίνεται στο αίτημα των εκατομμυρίων πολιτών της Αθήνας για σύγχρονες, ασφαλείς και προσιτές δημόσιες αστικές συγκοινωνίες».

Σε ανακοίνωση της Ένωσης Εργαζομένων ΗΣΑΠ τονίζεται «τέτοιες ενέργειες συνδέονται με ύποπτους κύκλους. Άλλωστε το συνδικαλιστικό κίνημα γνωρίζει πολύ καλά ότι αυτές οι ενέργειες, με χαρακτηριστικά μαφιόζικων πρακτικών, δεν έχουν καμία σχέση με τις κοινωνικές διεκδικήσεις και όσοι τις χρησιμοποιούν είναι απομονωμένοι από το μαζικό εργατικό κίνημα».

καταδικάζει ο ΣΥΡΙΖΑ 

Με ανακοίνωση του, «ο ΣΥΡΙΖΑ καταδικάζει τον βανδαλισμό του αμαξιού και την αναγραφή συνθημάτων στην οικία του προέδρου του ΟΑΣΑ Τάσου Ταστάνη από ομάδα κουκουλοφόρων. Τέτοιες ενέργειες προσιδιάζουν σε μαφιόζικες πρακτικές και δεν έχουν καμία σχέση με τις κοινωνικές διεκδικήσεις.  Όσοι  χρησιμοποιούν τέτοιες μεθόδους είναι απομονωμένοι από το μαζικό κίνημα και δεν τρομοκρατούν, ούτε εκφοβίζουν κανέναν».