X

Φάρμακο αναισθησίας στο “μικροσκόπιο” για τον θάνατο 41χρονης στην Ζάκυνθο

Κλιμάκιο του ΚΕΕΛΠΝΟ "ξεσκονίζει" τους χώρους του νοσοκομείου. Το μόνο που έχει αποκλειστεί είναι το ενδεχόμενο ενδονοσοκομειακής λοίμωξης.

Ant1news

Κλιμάκιο λοιμωξιολόγων του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) «ξεσκονίζει» τους χώρους του χειρουργείου, όπου την περασμένη εβδομάδα υποβλήθηκε σε επέμβαση η 41χρονη που έχασε τη ζωή της και τέσσερις ακόμη ασθενείς, οι οποίοι χρειάστηκαν νοσηλεία εξαιτίας επιπλοκών. 

Η διοίκηση του νοσοκομείου εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα, ωστόσο το μόνο που έχει αποκλείσει είναι η πιθανότητα της ενδονοσοκομειακής λοίμωξης. Ο πλήρης και εκτενής μικροβιολογικός έλεγχος των χειρουργείων, όπως έγινε γνωστό, απέβη αρνητικός για ύπαρξη μικροβίων.

Σύμφωνα το Έθνος, που επικαλείται ιατρικές πηγές, και οι πέντε ασθενείς εκδήλωσαν σοβαρή ηπατοτοξικότητα, η οποία δεν αποκλείεται να σχετίζεται με χορήγηση φαρμάκου. Με δεδομένο πως όλες οι επεμβάσεις έγιναν στο ίδιο χειρουργείο, ενδέχεται τη βλάβη να προκάλεσε χορηγηθέν αναισθησιολογικό φάρμακο.

Έπειτα από εισήγηση του επιστημονικού συμβουλίου, έχει ανασταλεί η λειτουργία των χειρουργείων για λόγους ασφαλείας, μέχρι την πλήρη διερεύνηση από τους αρμόδιους φορείς του υπουργείου Υγείας των αιτιών που τις προκάλεσαν. Η διοίκηση του νοσηλευτικού ιδρύματος, ωστόσο, εκτιμά πως δεν υπάρχει θέμα ασφάλειας.

Σημειώνεται ότι εκτός από την τραγική κατάληξη της 41χρονης, μία ασθενής νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση και υπό συνεχή παρακολούθηση στο ίδιο νοσοκομείο, ενώ οι υπόλοιποι τρεις, που ήταν πιο ελαφρά, έχουν ήδη λάβει εξιτήριο από το Νοσοκομείο Ζακύνθου.