X

“Σαφάρι” επιβατών για ένα εισιτήριο στα ΜΜΜ

Είδος προς εξαφάνιση τα εισιτήρια για λεωφορεία. Γιατί έχουν μειωθεί τα σημεία πώλησης.

Ant1news

Σε καθημερινό αγώνα έχει εξελιχθεί για τους επιβάτες των λεωφορείων η προμήθεια εισιτηρίου αφού όλο και λιγοστεύουν τα σημεία πώλησης.

Όπως γράφει η «Καθημερινή» η πλειονότητα των περιπτέρων δεν διαθέτει πλέον εισιτήρια, καθώς οι περισσότεροι περιπτερούχοι αρνούνται να αγοράσουν τις δεσμίδες των 50 ή 100 εισιτηρίων. Ο λόγος είναι ότι δεν συμφέρει τους περιπτερούχους η πώληση των εισιτηρίων με τους όρους που υπάρχουν.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, μπορεί ο περιπτεράς να εισπράττει το 4% από κάθε εισιτήριο που πωλεί, ωστόσο πρέπει ο τζίρος να είναι ιδιαίτερα ενισχυμένος για να τον συμφέρει. Με δεδομένο, μάλιστα, ότι οι δεσμίδες εισιτηρίων προπληρώνονται στον ΟΑΣΑ, οι περιπτερούχοι δεν είναι διατεθειμένοι να στερηθούν την περιορισμένη ρευστότητα που έχουν.

Ο ΟΑΣΑ από την πλευρά του υποστηρίζει ότι πολλά είναι τα περίπτερα που έχουν κλείσει εν μέσω κρίσης, με αποτέλεσμα οι επιλογές του Οργανισμού να είναι περιορισμένες. Τα σημεία πώλησης εισιτηρίων έχουν περιοριστεί στα 1.100 περίπου από 4.000 που ήταν το 2011. Στο παρελθόν είχαν γίνει προσπάθειες να διατεθούν εισιτήρια σε σούπερ μάρκετ ώστε να έχει ευκολότερη πρόσβαση ο επιβάτης σε αυτά, ωστόσο το σχέδιο δεν τελεσφόρησε. Τα καταστήματα σούπερ μάρκετ έκριναν, όπως ακριβώς και τα περίπτερα, ότι δεν συμφέρει.

Ο Τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Σερρών, κ. Κώστας Καραμανλής, τόνισε οτι όσοι Αθηναίοι μετακινούνται με Μέσα Μαζικής Μεταφοράς βιώνουν καθημερινά μια μικρή Οδύσσεια… "Αν σταθούν τυχεροί και δεν πέσουν σε απεργία ή στάση εργασίας, θα πρέπει να σταθούν και διπλά τυχεροί για να βρουν εισιτήριο! Κι αυτό, γιατί τα σημεία πώλησης εισιτηρίων από περίπου 4.000 που ήταν το 2011, έχουν πλέον περιοριστεί σε μόλις 1.100. Κι έτσι, το χάος που έχει προκαλέσει η Κυβέρνηση και έχει οδηγήσει στις απεργιακές κινητοποιήσεις στα Μ.Μ.Μ., επιτείνεται ακόμα περισσότερο. Είναι πλέον εμφανές ότι αυτή η Κυβέρνηση προσπαθεί να τιμωρήσει τους πολίτες. Ιδίως, μάλιστα, τους μη προνομιούχους, αλλά και τους πιο ευσυνείδητους", σημείωσε ο ίδιος.