X

Εντυπωσιακό: 6000 προτομές διασήμων συγκεντρωμένες σε ένα πάρκο (φωτο)

Ηγέτες κρατών, αστέρες της διεθνούς showbiz, ακόμη και διαβόητοι τρομοκράτες “συνωστίζονται” στον περίβολο… ψυχιατρικού ιδρύματος στη Νότια Κορέα.

Ant1news

Μέσα σε 16 χρόνια ο Τσανγκ Γκουέν Χι έχει δημιουργήσει το μεγαλύτερο πάρκο με γλυπτά από πέτρα στον κόσμο. Στην πλειοψηφία τους πρόκειται για προτομές διασήμων, από ηγέτες κρατών μέχρι ηθοποιούς, τραγουδιστές, νομπελίστες, αθλητές.

Ο Τσανγκ άνοιξε στη δεκαετία του ’70 ένα ψυχιατρικό ίδρυμα στην πόλη Εουμσεόνγκ της Νοτίου Κορέας. Το ενδιαφέρον του για τα πέτρινα γλυπτά ήρθε αρκετά χρόνια αργότερα, το 1990, όταν επισκέφθηκε το όρος Ράσμορ στις ΗΠΑ, όπου βρίσκονται λαξευμένες οι μορφές τεσσάρων Αμερικανών Προέδρων: του Τζωρτζ Ουάσινγκτον, του Τόμας Τζέφερσον, του Θίοντορ Ρούζβελτ και του Αβραάμ Λίνκολν.

Άρχισε να παραγγέλνει τεράστια γλυπτά από πέτρα, που απεικονίζουν μορφές διασήμων, με σκοπό κεντρίσει το ενδιαφέρον των ασθενών και να τους εμπνεύσει.

Αυτό που ξεκίνησε ως ένα μικρό πείραμα εξελίχθηκε σε πάθος. Σήμερα περίπου 6.000 πέτρινα γλυπτά βρίσκονται διάσπαρτα γύρω από το ψυχιατρικό ίδρυμα.

Μεταξύ αυτών μπορεί να αναγνωρίσει κανείς τα πρόσωπα ξένων ηγετών, όπως η Μάργκαρετ Θάτσερ, ο Τζορτζ Μπους ο πρεσβύτερος, ο Φιντέλ Κάστρο, ο Σαντάμ Χουσεΐν και ο Αδόλφος Χίτλερ. Δεν περνάει απαρατήρητη η προτομή του Οσάμα Μπιν Λάντεν, του ηγέτη της Αλ Κάιντα. Η Σάρον Στόουν απεικονίζεται στην περίφημη σκηνή από την ταινία “Βασικό ένστικτο”, ο βασιλιάς της ροκ, Έλβις Πρίσλεϊ, είναι με το μικρόφωνο στο χέρι, ενώ ξεχωριστή θέση έχει ο μικρός μάγος Χάρι Πότερ.