X

Στο έλεος Ρώσων χάκερς οι καταθέσεις χιλιάδων Ελλήνων!

Με αφορμή την περίπτωση του 20χρονου από τη Λάρισα που χρέωσε πιστωτικές κάρτες ανυποψίαστων θυμάτων, ξετυλίχτηκε το «κουβάρι» των αποκαλύψεων του «σκοτεινού διαδικτύου»

Ant1news

Τα στοιχεία χιλιάδων Ελλήνων καταθετών, βρίσκονται στην κατοχή Ρώσων χάκερς, οι οποίοι τα διαθέτουν έναντι ευτελούς αντιτίμου σε κάθε ενδιαφερόμενο, ο οποίος μπορεί να χρεώνει τις πιστωτικές κάρτες τους και να κάνει αναλήψεις από τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς.

Η υπόθεση που εξιχνιάστηκε χθες από την Ασφάλεια Λάρισας, δείχνει ανάγλυφα το μέγεθος του προβλήματος και έχει προβληματίσει τις αρχές.

Ο 20χρονος που εντοπίστηκε χθες έχοντας πραγματοποιήσει χρεώσεις πιστωτικών καρτών και αναλήψεις, φέρεται να έχει αγοράσει έναντι 20 δολαρίων «το κομμάτι»  τα στοιχεία Ελλήνων καταθετών από ιστοσελίδα ρώσων χάκερς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο νεαρός που προέρχεται από εύπορη οικογένεια της Λάρισας, χρησιμοποίησε τα οικονομικά στοιχεία μιας 30χρονης από τη Θεσσαλία κι ενός 36χρονου από τον Πειραιά.

Χρησιμοποιώντας τους κωδικούς της πιστωτικής κάρτας, της 30χρονης, αγόρασε αναλώσιμα υπολογιστών και φορητό κομπιούτερ, συνολικής αξίας 3.000 ευρώ.

Λίγες ημέρες έπειτα η γυναίκα έμαθε έκπληκτη πως έχει προβεί σε αγορές και θα πρέπει να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη, προκειμένου να πληρώσει το «φέσι» των 3.000 ευρώ.

Η περίπτωση του 36χρονου από τον Πειραιά είναι και η πιο ενδιαφέρουσα καθώς ο 20χρονος πραγματοποίησε «ανάληψη» χρημάτων μέσω τις συγκεκριμένης κάρτας, ύψους 900 ευρώ.

Όταν ο ανυποψίαστος πολίτης έμαθε για τις ‘αναλήψεις» που είχε κάνει, απευθύνθηκε εξαγριωμένος στην Τράπεζα, καθώς την κάρτα του την είχε παραλάβει σχετικά πρόσφατα και μάλιστα δεν είχε προλάβει να την ενεργοποιήσει, καθώς διέθετε ακόμα την ταινία ενεργοποιήσης.

Και οι δυο έκαναν άμεσα καταγγελίες στην Αστυνομία, με αποτέλεσμα να ξεκινήσει έρευνα και μάλιστα ιδιαιτέρως εξειδικευμένη από την Ασφάλεια τις Λάρισας.

Έπειτα από πολυήμερες έρευνες, οι αστυνομικοί ανακάλυψαν στο «σκοτεινό διαδίκτυο» τα ίχνη του 20χρονου Λαρισαίου, αλλά και την ιστοσελίδα των Ρώσων χάκερς στην οποία περιέχονται προς πώληση τα στοιχεία 127 χιλιάδων καταθετών από ολόκληρο το κόσμο, ανάμεσα τους και Ελλήνων πολιτών.