X

Ικανοποίηση στα νησιά για το “πάγωμα” του ΦΠΑ (βίντεο)

Ως επιτακτική ανάγκη χαρακτηρίζουν το μέτρο οι νησιώτες που έχουν “χτυπηθεί” από την προσφυγική κρίση. "Να μην αποδεχτούν αυτόν τον κυβερνητικό εκβιασμό" καλεί τους νησιώτες το ΚΚΕ.

Ant1news

Ανακουφισμένοι είναι οι νησιώτες που έχουν πληγεί από την προσφυγική κρίση από το «πάγωμα» του ΦΠΑ στα νησιά, μέτρο το οποίο εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας στο διάγγελμά του.

«Έστω και αν είναι προσωρινή η αναστολή, λέει με ανακοίνωση του το συντονιστικό όργανο, κερδήθηκε μια μάχη, η οποία οφείλεται στην συσπείρωση των πολιτών, των επιχειρηματιών και των επαγγελματιών των νησιών μας γύρω από τους φορείς, οι οποίοι πραγματοποίησαν τις κινητοποιήσεις» δηλώνει το συντονιστικό όργανο των επαγγελματικών και επιστημονικών φορέων που διεκδικούσε τη διατήρηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά.

«Με νέο εμπαιγμό και εκβιασμό επιχειρεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ να αντιμετωπίσει την αυξανόμενη αγανάκτηση του λαού των νησιών του Αιγαίου και να αποσπάσει την ανοχή του στην συνεχιζόμενη φορολογική του εξόντωση και στην επικίνδυνη πολιτική που συνδιαμόρφωσε με την ΕΕ για το προσφυγικό ζήτημα» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Κομματική Επιτροπή Αιγαίου του ΚΚΕ, επισημαίνοντας ότι «η αναστολή της κατάργησης του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου, που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, εκτός του ότι είναι προσωρινή, την παρουσίασε ότι είναι ένα αντάλλαγμα στη μετατροπή των νησιών σε χώρους εγκλωβισμού χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών».

«Κανένας νησιώτης δεν πρέπει να παγιδευτεί και να αποδεχτεί αυτόν τον κυβερνητικό εκβιασμό» υπογραμμίζει το ΚΚΕ.