X

Αχτσιόγλου: Μπορούμε να επαναφέρουμε τις συλλογικές διαπραγματεύσεις

Κάλεσε όλες τις πολιτικές δυνάμεις να πάρουν θέση για τα εργασιακά. Τι είπε για τις διαπραγματεύσεις. Για ποια θέματα δίνει "μάχη" η κυβέρνηση.

Ant1news

Να πάρουν θέση όλες οι πολιτικές δυνάμεις για τα εργασιακά κάλεσε από το βήμα της Βουλής η Εφη Αχτσιόγλου, χαρακτηρίζοντας τη διαπραγμάτευση για τα μείζονα αυτά ζητήματα «κρίσιμη αλλά όχι μη αναστρέψιμη».

Η υπουργός Εργασίας ανέφερε πως η κυβέρνηση έχει δηλώσει τη θέση της, ότι είναι με τον κόσμο της εργασίας και πρόσθεσε: «Η Ευρώπη δεν μπορεί να επιβάλλει στην Ελλάδα ένα καθεστώς εξαίρεσης από το πλαίσιο των κοινωνικών κατακτήσεων των λαών και της ιστορίας της».

Υποστήριξε ότι δίνεται μάχη για την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων που αποτελεί κεντρικό πολιτικό αίτημα στην διαπραγμάτευση, αλλά και των ομαδικών απολύσεων. «Αυτονόητη προϋπόθεση της δίκαιης ανάπτυξης όμως είναι να κλείσει οριστικά και   αμετάκλητα ο κύκλος της εργασιακής απορρύθμισης, γι’ αυτό και αντιστεκόμαστε στην απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων που επιδιώκουν οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι και το ΔΝΤ», είπε.

Ανακοίνωσε ακόμη, ότι σε νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή περιλαμβάνεται διάταξη που προβλέπει την απαλλαγή από την υποχρέωση καταβολής του παραβόλου των 46 ευρώ για την χρήση υπηρεσιών ΚΕΠΑ όλων των άπορων ανασφάλιστων.