X

Η Αθήνα “φόρεσε” τα γιορτινά της (φωτο+βίντεο)

Σε χριστουγεννιάτικους ρυθμούς η Αθήνα. Πραγματοποιήθηκε η φωταγώγηση του παραδοσιακού καραβιού το μήνυμα το Δημάρχου.

Ant1news

Σε ρυθμούς Χριστουγέννων κινείται επισήμως από το βράδυ της Παρασκευής η Αθήνα έπειτα από την φωταγώγηση του παραδοσιακού καραβιού.

Το σύνθημα για την επίσημη φωταγώγηση της πόλης έδωσε ο Δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης ο οποίος έκανε λόγο για μια Αθήνα με ομοψυχία, χωρίς αποκλεισμούς και  ευχήθηκε χρόνια πολλά σε όλους.

«Γιορτάζουμε όλοι μαζί, χωρίς αποκλεισμούς – κάτοικοι, επισκέπτες, άνθρωποι που βρέθηκαν στην Αθήνα παρά τη θέλησή τους και στο ταξίδι της αναζήτησης για μια καλύτερη ζωή» τόνισε ακόμη ο Γιώργος Καμίνης.

Στο κέντρο της πλατείας έχει στηθεί ένα καράβι και η έναρξη των εορταστικών εκδηλώσεων έγινε με συναυλία της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του δήμου Αθηναίων.

Η τελετή φωταγώγησης πραγματοποιήθηκε σε ένα  ευχάριστο κλίμα με την υπέροχη μουσική την εορταστική διάθεση και τα χαμόγελα μικρών και μεγάλων να συνθέτουν το Χριστουγεννιάτικο σκηνικό.

 

«Από την καρδιά της πόλης η γιορτή θα απλωθεί στις γειτονιές και τις κοινότητες της Αθήνας. Με δημοφιλείς καλλιτέχνες, φαντασία και καινούργιες ιδέες. Θα είμαστε, όπως κάθε χρονιά, δίπλα και στους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη.

 

Μια πόλη φιλόξενη και ανοικτή σε όλες και όλους, με ομοψυχία, ουσιαστική αλληλεγγύη και ελπίδα. Η Αθήνα της καρδιάς μας! Χρόνια πολλά και καλές γιορτές!!» είπε ο Δήμαρχος Αθηναίων.