X

Παρασκευόπουλος: να αποποινικοποιηθεί το κάψιμο της σημαίας

Ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης τάσσεται και υπέρ της, υπό προϋποθέσεις, προσέγγισης της ΧΑ από το πολιτικό σύστημα. Σκληρή απάντηση από τη ΝΔ.

Ant1news


Την έναρξη διαλόγου προκειμένου να αποποινικοποιηθεί το κάψιμο της σημαίας, ζητεί ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος. 

Όπως δηλώνει στη “Βραδυνή της Κυριακής”,  η πράξη πρέπει να αποδοκιμάζεται πολιτικά, κοινωνικά και ηθικά αλλά όχι νομικά. 

«Τιμώ την ελληνική σημαία και πιστεύω ότι η ηθικο-κοινωνική αποδοκιμασία των προσβολών της θα είναι πολύ πιο αποτελεσματική» τονίζει ο κ. Παρασκευόπουλος.. 

Παράλληλα, τάσσεται υπέρ της προσέγγισης της Χρυσής Αυγής από τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου. Θέτει, όμως, ως προαπαιτούμενο την «ένταξη της ΧΑ στους δημοκρατικούς θεσμούς» . 

Όπως υποστηρίζει, το πολιτικό σύστημα θα πρέπει να υποστηρίξει «μια προσπάθεια ένταξης της ΧΑ στο κλίμα της δημοκρατίας». 

Ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης τάσσεται, εξάλλου, και υπέρ της ισορροπημένης στάσης της αστυνομίας απέναντι στους αντιεξουσιαστές, ισχυριζόμενος πως «αν ήταν σκληρότερη, τότε θα ήταν σκληρότερα και τα επεισόδια». 

Εμφανίζεται, τέλος, ανήσυχος για τη στάση της Τουρκίας το τελευταίο διάστημα, σημειώνοντας ότι οι Τούρκοι υπουργοί φαίνεται να μην τους ενδιαφέρουν οι καλές σχέσεις με τους γείτονές τους.

ΝΔ: περίσσευμα θράσους από Παρασκευόπουλο  

«Περίσσευμα θράσους» καταλογίζει η ΝΔ, στον πρώην υπουργό Δικαιοσύνης, Νίκο Παρασκευόπουλο. Ο εκπρόσωπος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Βασίλης Κικίλιας, τονίζει, μεταξύ άλλων, πως «για τη Νέα Δημοκρατία, όπως και για όλους τους Έλληνες, η σημαία μας είναι όσιο και ιερό».