X

Η λαμπερή πρεμιέρα του Rising Star! (βίντεο)

Όλα όσα έγιναν στο πρώτο live του show στο οποίο πρωταγωνιστής είναι ο τηλεθεατής. Οι διαγωνιζόμενοι που έκλεψαν καρδιές με τις ερμηνείες τους.

Ant1news

Το διαδραστικό, πρωτοποριακό μουσικό talent show έκανε την πρεμιέρα του την Κυριακή στον ΑΝΤ1. Τον πρώτο λόγο για την τύχη των διαγωνιζόμενων έχουν οι τηλεθεατές, καθώς μέσω της ειδικής εφαρμογής Rising Star Greece, καθορίζουν την τύχη του παίκτη στο show.

Η κριτική επιτροπή, αποτελούμενη από τον Αντώνη Ρέμο, τη Δέσποινα Βανδή, τον Κώστα Μακεδόνα και τον Χρήστο Μάστορα, αναλαμβάνει την αξιολόγηση και την καθοδήγηση των υποψηφίων.

Ο Γιώργος Λιάγκας δίνει το σήμα της έναρξης, ενώ η Καλομοίρα μεταφέρει τον παλμό από τα παρασκήνια.

Ο ενθουσιασμός διάχυτος από όλους και… το παιχνίδι ξεκινά.

Πώς παίζεται το παιχνίδι

Ο τηλεθεατής είναι πρωταγωνιστής. Αυτή είναι η διαφορά που κάνει το Rising Star να ξεχωρίζει από όλα τα υπόλοιπα μουσικά και talent shows. Μέσω της δωρεάν εφαρμογής «Rising Star Greece», ο καθένας μπορεί σε πραγματικό χρόνο να ψηφίσει, με τη χρήση των απαραίτητων συσκευών (smartphones & tablets).Για να ψηφίσει κάποιος,θα πρέπει να εγγραφεί μέσω του λογαριασμού του σε Facebook ,Twitter, ή στο Google+.

Οι διαγωνιζόμενοι βρίσκονται πίσω από έναν μεγάλο ψηφιακό τοίχο, ενώ δεν έχουν οπτική επαφή με το κοινό και τους κριτές. Όταν ένας τηλεθεατής δώσει μία θετική ψήφο στον εκάστοτε διαγωνιζόμενο και εφόσον το επιλέξει, εμφανίζεται η φωτογραφία του στον ψηφιακό τοίχο.

 

Μόλις οι ψήφοι των τηλεθεατών ξεπεράσουν το απαιτούμενο ποσοστό, μέσω της εφαρμογής Rising Star Greece, ο τοίχος αυτομάτων σηκώνεται και ο διαγωνιζόμενος βλέπει τους κριτές και το κοινό, ενώ περνά στο επόμενο στάδιο του show. Να σημειωθεί ότι, η ψήφος του κριτή αντιστοιχεί στο μόλις 7% της βαθμολογίας του κάθε παίκτη.

Το πρώτο live!

Ο 23χρονος Μιχάλης Καραγκούνης ήταν ο πρώτος που βρέθηκε πίσω από τον τοίχο, ο οποίος χρειάστηκε μόλις λίγα δευτερόλεπτα για να σηκωθεί, με ποσοστό 93%!

Ο Μανώλης Πανάτος από την Κάλυμνο κατάφερε να σηκώσει τον τοίχο, με 75%, ερμηνεύοντας παραδοσιακά το «Βάρκα Γιαλό», του Βασίλη Τσιτσάνη.

Επόμενοι στη σκηνή είναι οι Αλέξανδρος και Θάνος Παϊτέρης, γιοι του Βασίλη! Στα 27 και 26 χρόνια τους, αντίστοιχα, ερμηνεύουν τις «Ανόητες Αγάπες», του Χάρη και του Πάνου Κατσιμίχα και ο τοίχος ανεβαίνει με 91%.

Ο επαγγελματίας τραγουδιστής Κώστας Θωμόπουλος, εμφανίζεται στη σκηνή, όμως δεν καταφέρνει να σηκώσει τον τοίχο…

Το «Lost On You», ερμηνευμένο από την Στέβη Σεμιτέκογλου καταφέρνει οριακά να σηκώσει τον τοίχο, με ποσοστό 71%.

Ο μόλις 16 ετών Γιάννης Ξανθόπουλος ανεβαίνει στη σκηνή ερμηνεύοντας Αντώνη Ρέμο και ο τοίχος σηκώνεται πολύ προτού ολοκληρώσει την εμφάνισή του, με το θεαματικό 98%, κι ένα κοινό και κριτές να τον καταχειροκροτούν εκστασιασμένοι!

Η 25χρονη Γεωργία Κούκα έχει ιδιαίτερη φωνή και το «Cheap Thrills», που επέλεξε να ερμηνεύσει της δίνει ποσοστό μόλις 29%.

Ακόμα μία νεαρή, η 19χρονη Χριστιάννα Μήττα συγκεντρώνει το 92% των θετικών ψήφων, ερμηνεύοντας το «When I was your man» του Bruno Mars.

Ο 40χρονος Γιώργος Μεταξάς διαγωνίζεται με το «Ποια νύχτα σε έκλεψε», δίχασε τους κριτές, συγκέντρωσε μόλις το 60% των ψήφων και αποχώρησε.

Το μήνυμα από τον πατέρα του τον συγκίνησε, αλλά του έφερε και τύχη, κι έτσι ο Βέλλος Πουρπουτίδης κατάφερε να ανεβάσει τον τοίχο του Rising Star με 94%!

Ακόμα μία 16χρονη, η Κλώντια – Άννα Γιαουπλάρη, κλέβει καρδιές και εντυπώσεις, ερμηνεύοντας τα «Ήσυχα Βράδια» και σήκωσε τον τοίχο με 94%.

Ο καλύτερος τρόπος για το κλείσιμο της βραδιάς ήταν η ερμηνεία του 27χρονου Σπύρου Μίτσουλη, που με το «You raise me up» σήκωσε τον τοίχο με 96%!