X

Τουρκία: Δεκάδες συλλήψεις μετά το χτύπημα στην Κωνσταντινούπολη

Περισσότερα από 100 άτομα έχουν συλληφθεί σε επιχειρήσεις της Αστυνομίας εναντίον του φιλοκουρδικού κόμματος.

Ant1news

Μεγάλη επιχείρηση διεξάγεται από τα ξημερώματα στην Κωνσταντινούπολη εναντίον του φιλοκουρδικού κόμματος HDP, κατά την οποία μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί 20 άτομα.

Η αστυνομία έκανε επίσης έρευνες και σε σπίτια στο πλαίσιο της ίδιας επιχείρησης, σύμφωνα με την ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1 στην Τουρκία Μαρία Ζαχαράκη.

Επιχείρηση εναντίον του HDP πραγματοποιήθηκε και στα Άδανα κατά την οποία συνελήφθησαν 25 άτομα μεταξύ των οποίων και οι τοπικοί συμπρόεδροι του κόμματος.

Ανάμεσα στα 17 στελέχη του κόμματος που συνελήφθησαν στη διάρκεια εφόδων στην πρωτεύουσα είναι και ο ανώτερος αξιωματούχος του HDP στην Άγκυρα, μετέδωσε το πρακτορείο και πρόσθεσε ότι 51 άνθρωποι συνελήφθησαν στην πόλη Μερσίνη της νότιας Τουρκίας και πέντε στην βορειοδυτική επαρχία Μανίσα. 

Η επιχείρηση της τουρκικής αστυνομίας πραγματοποιείται μετά την διπλή βομβιστική επίθεση που εξαπέλυσε το Σάββατο έξω από γήπεδο ποδοσφαίρου η οργάνωση «Τα Γεράκια για την Απελευθέρωση του Κουρδιστάν» κατά την οποία σκοτώθηκαν 38 άνθρωποι -ανάμεσά τους 30 αστυνομικοί- και τραυματίστηκαν 155.

Η οργάνωση ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση και λίγες ώρες αργότερα τουρκικά μαχητικά έπληξαν στόχους του ΡΚΚ στο βόρειο Ιράκ και κατέστρεψαν ένα αρχηγείο των ενόπλων καθώς και άλλες θέσεις της οργάνωσης, αναφέρει ανακοίνωση του στρατού.