X

Σάλος από τις δηλώσεις Παρασκευόπουλου

Έντονες αντιδράσεις έχουν προκαλέσει οι δηλώσεις του πρώην Υπουργό Δικαιοσύνης τόσο για το κάψιμο της ελληνικής σημαίας όσο και για τη Χρυσή Αυγή.Τι αναφέρει σε νεότερη δήλωσή του.

Ant1news

Θύελλα αντιδράσεων έχουν προκαλέσει οι δηλώσεις του πρώην Υπουργού Δικαιοσύνης Νίκου Παρασκευόπουλου σχετικά με την ελληνική σημαία αλλά και την Χρυσή Αυγή.

Με νεότερη δήλωσή του ο κ. Παρασκευόπουλος κάνει λόγο για παρερμηνεία της δήλωσής του αναφορικά με την Χρυσή Αυγή και τονίζει- μεταξύ άλλων- πως πιστεύει ότι κάθε ανθρώπινο ον έχει δικαίωμα να αλλάξει στο μέλλον στάση. Προσθέτει ότι «η φασιστική ιδεολογία δεν είναι θέμα αναλλοίωτου αίματος ή γονιδίων, αλλά κοινωνικοπολιτικό μόρφωμα». 

Ο κ. Παρασκευόπουλος δεν κάνει καμία αναφορά στις δηλώσεις του περί αποποινικοποίησης του καψίματος της σημαίας.

Όλη η δήλωση του Νίκου Παρασκευόπουλου

«Νόμιζα ότι η προσήλωσή μου στα ανθρώπινα δικαιώματα και στις δημοκρατικές αξίες θα απέτρεπε τις παρερμηνείες μιας απλής δήλωσής μου. Αφού όμως, όπως φαίνεται, αυτό χρειάζεται διευκρινίζω: Πιστεύω, ότι κάθε ανθρώπινο ον, έχει δικαίωμα να αλλάξει στο μέλλον στάση. Η φασιστική ιδεολογία δεν είναι θέμα αναλλοίωτου αίματος ή γονιδίων, αλλά κοινωνικοπολιτικό μόρφωμα, που σαγηνεύει αρκετούς. Η δήλωσή μου πάντως καθόλου δεν αναφέρεται στο παρελθόν, στα πεπραγμένα μιας ομάδας που εμφορείται από ναζιστική ιδεολογία, ούτε στα εγκλήματα μελών της που λογοδοτούν ενώπιον της Δικαιοσύνης.  Η ιστορία δεν ξεπλένεται», κατέληξε».

Ο κ. Παρασκευόπουλος, σε συνέντευξή του στη Βραδυνή της Κυριακής είπε ότι σε πολλούς δεν άρεσε η εικόνα της συνύπαρξης βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και της Χ.Α. στο Καστελόριζο και στη Ρω.

«Από την άλλη όμως πρέπει να αποφασίσουμε τι προτιμούμε: μια προσπάθεια ένταξης της Χρυσής Αυγής στο κλίμα της δημοκρατίας ή τη διαρκή ρήξη. Κατά τη γνώμη μου, πρέπει να προηγηθεί η ουσία μιας σύγκλισης», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Συνέχισε δε, εκτιμώντας ότι «η Χρυσή Αυγή πρέπει να δεχθεί έμπρακτα την υπαγωγή της στους θεσμούς της Δημοκρατίας. Και αυτή την στάση, αν και όταν εκδηλωθεί, πρέπει να τη στηρίξουν τα δημοκρατικά κόμματα».

Μιλώντας σήμερα στον ραδιοφωνικό σταθμό ΒΗΜΑ FM ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος σχολίασε μεταξύ άλλων πως «αν ο Χρυσαυγίτης, που υπάρχουν πολλοί, αλλάξει στάση  και κάνει βήματα προς τη Δημοκρατία, πρέπει να στηριχθεί» και συμπλήρωσε πως «τα στελέχη της Χ.Α. έχουν πολύ βασικές ευθύνες και είναι πολύ μακριά, από το να θελήσουν οποιαδήποτε αλλαγή τους».

Στη συνέντευξή του ο πρώην υπ. Δικαιοσύνης διευκρίνισε πως «άλλο να προσχωρεί κάποιος, κάποια στιγμή στη βία και άλλο να πιστεύει, ότι η βία, είναι ο κυριότερος τρόπος για να λύνει τα προβλήματα».

«Η σημαία, δεν πρέπει να καίγεται και αυτό το οποίο συζητώ είναι ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος, να το πετύχουμε» είπε χαρακτηρίστηκα και ξεκαθάρισε πως δεν είπε να αποποινικοποιηθεί το κάψιμο της σημαίας αλλά να γίνει διάλογος ώστε να «προστατέψουμε καλύτερα». «Η θέση μου αυτή, είναι απολύτως μη γενικεύσιμη» τόνισε.

«Όποιος προώθησε αυτό το θέμα στον Τύπο έχει διαπράξει σοβαρές εγκληματικές πράξεις και σήμερα θα ζητούσα να ελεγχθεί από ποινική άποψη, η δημοσιοποίηση αυτών των προσωπικών δεδομένων» είπε καταλήγοντας.

Οι αντιδράδεις για τις δηλώσεις του

Ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης με ανάρτησή του στο Twiiter εκφράζει την έντονη διαφωνία του με τις δηλώσεις του κ. Παρασκευόπουλου τονίζοντας οτι οι απόψεις του πρώην Υπουργού Δικαιοσύνης «δεν εκφράζουν ούτε τον ΣΥΡΙΖΑ, ούτε την Κυβέρνηση».

  


"Έχει χυθεί αίμα για την Ελληνική Σημαία. Δεν ανεχόμαστε κανένας να εκστομίζει τέτοια πράγματα. Το Μαξίμου πρέπει να τοποθετηθεί" ανάφερε ο εκπρόσωπος της ΝΔ Βασίλης Κικίλιας μιλώντας στο ΒΗΜΑ FM. Χθες, ο εκπρόσωπος της ΝΔ τόισε πως «για τη Νέα Δημοκρατία, όπως και για όλους τους Έλληνες, η σημαία μας είναι όσιο και ιερό». 

ΠΑΣΟΚ: Ντροπή για τη Δημοκρατία

Ντροπιαστική για τη Δημοκρατία χαρατήρισε τη δήλωση του πρώην Υπουργού για την Χρυσή Αυγή ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Παύλος Χρηστίδης.

 

ΚΚΕ: Ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ τα κρούσματα αθώωσης της Χ.Α.

«Μετά τις επισκέψεις κυβερνητικών βουλευτών στο Καστελόριζο, μαζί με τους ναζιστές Χρυσαυγίτες, ένας ακόμη βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ήρθε να υποστηρίξει ουσιαστικά, ότι πρέπει να υπάρχει σύγκλιση με τη Χ.Α. και να ενθαρρυνθεί η υπαγωγή της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης στους «θεσμούς της δημοκρατίας» σχολιάζει το ΚΚΕ.

«Η ευθύνη γι’ αυτά τα επαναλαμβανόμενα κρούσματα αθώωσης της Χ.Α. βρίσκεται στην ίδια την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, όπως και άλλων αστικών κομμάτων, που – αν μη τι άλλο – δεν έχουν διδαχθεί κι απ’ το γεγονός, ότι ιστορικά η πολιτική κατευνασμού κι ανοχής απέναντι στο ναζισμό, συνέβαλε στο δυνάμωμά του» καταλήγει η ανακοίνωση που εξέδωσε το Κομμουνιστικό Κόμμα.

Ποτάμι: Νομιμοποιεί πλήρως τη Χρυσή Αυγή

"Μετά την εκδρομή των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και της Χρυσής Αυγής στο Καστελόριζο, ήρθαν και οι δηλώσεις του κ.Παρασκευόπουλου περί σύγκλισης!" αναφέρει σε ανακοίβνωσή του το Ποτάμι και συνεχίζει: "ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης νομιμοποιεί πλήρως τη Χρυσή Αυγή την οποία προφανώς δεν θεωρεί πλέον εγκληματική οργάνωση. Θυμίζουμε ότι κατά την θητεία του στο υπουργείο Δικαιοσύνης, υπήρξαν μεγάλες καθυστερήσεις, αντί για επιτάχυνση στην δίκη της  ΧΑ για την δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Ο ΣΥΡΙΖΑ μοιάζει όλο και περισσότερο στον κ.Καμμένο".

"Η Χρυσή Αυγή είναι εγκληματική οργάνωση και πρέπει να δώσει λόγο στην δικαιοσύνη, να απομονωθεί από τους πολίτες και τα δημοκρατικά κόμματα" καταλήγει η ανακοίνωση.

Ιδιαίτερα προκλητική χαρακτήρισε τη δήλωση Παρασκευόπουλου ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Δημήτρης Καμμένος. «Θα πρότεινα να ανοίξει διάλογος ποινικοποίησης και για όσους θέλουν να ανοίξει διάλογός για την αποποινικοποίηση της προσβολής της ελληνικής σημαίας», δήλωσε ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Η Χρυσή Αυγή για τις δηλώσεις Παρασκευόπουλου

«Εκδημοκρατισμό χρειάζεται το διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα που αποκλείει και καταδιώκει την Χρυσή Αυγή με τον πιο άθλιο και παράνομο τρόπο»αναφέρει η Χρυσή Αυγή σε ανακοίνωσή της σχετικά με τις δηλώσεις Παρασκευόπουλου περί σύγκλισης και συμπληρώνει για το ζήτημα της ελληνικής σημαίας: «να θεσπιστεί ιδιώνυμο αδίκημα και να φυλακίζεται πάραυτα όποιος αλήτης καίει την Ελληνική Σημαία».