X

Εισβολή βουλευτών της Χρυσής Αυγής στο κτίριο της ΕΣΗΕΑ (φωτο+βίντεο)

Κατά τη διάρκεια εκδήλωσης μέλη τη Χρυσής Αυγής απέκλεισαν το κτίριο φωνάζοντας υβριστικά συνθήματα και κρατώντας ελληνικές σημαίες.

Ant1news

 

Την Δευτέρα το μεσημέρι στο κτίριο της ΕΣΗΕΑ, είχε προγραμματιστεί Συζήτηση στρογγυλής τράπεζας με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Ανθρώπινων Δικαιωμάτων, με θέμα «Οι εθνικές μειονότητες στην Ελλάδα και οι συστάσεις των διεθνών οργανισμών».

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, μέλη τη Χρυσής Αυγής συγκεντρώθηκαν επί της οδού Ακαδημίας, αποκλείοντας το κτήριο και φωνάζοντας υβριστικά συνθήματα, κρατώντας ελληνικές σημαίες. Ανάμεσα τους, βρίσκονταν οι Γιάννης Λαγός, Ηλίας Παναγιώταρος και Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης.

Οι βουλευτές, μπήκαν στο κτίριο μαζί με άλλα μέλη της Χρυσής Αυγής, ανέβηκαν στον 3ο όροφο όπου διεξήχθη η συζήτηση και αφού φώναξαν υβριστικά συνθήματα, αποχώρησαν με στρατιωτικό παράγγελμα.

Οι διοργανωτές καταγγέλουν πως είχαν ζητήσει αστυνομική προστασία, αλλά η έκκληση τους αγνοήθηκε από την Ελληνική Αστυνομία.

 

Η υπόθεση προκάλεσε νέα κόντρα ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Δημοκρατία, με ανταλλαγή ανακοινώσεων.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε αρχικά ότι η «εγκληματική οργάνωση έδειξε ξανά το πραγματικό της πρόσωπο. Η  σημερινή εισβολή των νεοναζί σε εκδήλωση στην ΕΣΗΕΑ, με επικεφαλής   τους υπόδικους  βουλευτές Λαγό,  Παναγιώταρο και Μπαρμπαρούση,  οι προπηλακισμοί, τα υβριστικά συνθήματα και οι απειλές,  αποδεικνύουν για άλλη μια φορά, ότι  οι συγκεκριμένοι εγκληματίες δεν είναι τίποτε άλλο παρά γνήσιοι απόγονοι των Ταγμάτων Εφόδου και των εγχώριων συνεργατών των ναζί».

Παράλληλα, τονίζει ότι «αποτελεί καθήκον και υποχρέωση απέναντι στην ιστορία αυτού του τόπου,  να υψώνουμε τοίχο απέναντι στον φασισμό και τον ναζισμό.  Δημοκρατικό καθήκον κάθε πολίτη και κάθε πολιτικού κόμματος είναι η κοινωνική και πολιτική απομόνωση του εγκληματικού μορφώματος».

Το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, απαντώντας στο Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει: «Ας μην προσποιείται ενόχληση ο ΣΥΡΙΖΑ όταν η σύμπλευσή του με την Χρυσή Αυγή, σε κρίσιμα ζητήματα είναι αυταπόδεικτη».

Άμεση ήταν η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ, που σε νέα ανακοίνωση τονίζει ότι οι πολίτες δεν έχουν πάθει αμνησία, ούτε η ΝΔ του κ. Μητσοτάκη προέρχεται από παρθενογένεση. «Φαίνεται, όμως, ότι στο κόμμα των κ.κ. Γεωργιάδη, Βορίδη, και μέχρι πρότινος του κ. Μπαλτάκου περισσεύει το θράσος. Σε τέτοιες περιπτώσεις αρμόζει το «κρείττων του λαλείν του σιγάν»».

 

Ο Σταύρος Θεοδωράκης, από τη Θεσσαλονίκη όπου βρίσκεται για την εκδήλωση του Ποταμιού τόνισε στην ΕΡΤ ότι η Χρυσή Αυγή πρέπει να λογοδοτήσει ως εγκληματική οργάνωση. Σχετικά δε με τις δηλώσεις Παρασκευόπουλου σημείωσε ότι «αυτά που έχουν συμβεί και αυτά που αποδεικνύονται στη δίκη που εξελίσσεται για τον Φύσσα, δείχνουν ότι υπήρχε ένα κέντρο που κατηύθυνε όλες αυτές τις ενέργειες. Άρα να περιμένουμε τις αποφάσεις των δικαστηρίων και να μην προσπαθούμε εμείς ως πολιτικοί να αθωώσουμε εγκληματικές πράξεις».