X

Μήνυμα Τσίπρα σε επενδυτές: η Ελλάδα ξαναγεννιέται!

Στο 18ο Capital Link Invest in Greece Forum που συγκέντρωσε στη Νέα Υόρκη εξέχουσες προσωπικότητες του επιχειρηματικού κόσμου.

Ant1news

«Επιλέξτε να είστε μέρος αυτής της αναγέννησης. Δεν έχετε παρά να επωφεληθείτε από αυτήν την επιλογή», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του στο 18ο ετήσιο συνέδριο “Capital Link στο πλαίσιο του Invest In Greece Forum”, που πραγματοποιείται σήμερα στη Νέα Υόρκη.

Με την παρέμβασή του, ο Πρωθυπουργός επεσήμανε την αλλαγή εικόνας πλέον και τις προοπτικές που έχουν ανοίξει για την ελληνική οικονομία και ανανεώνει την πρόσκλησή του για συμμετοχή στην προσπάθεια ανάταξης της ελληνικής οικονομίας και επενδύσεων στη χώρα μας.

Ειδικότερα, ο Πρωθυπουργός σημείωσε ότι έχει περάσει σχεδόν ένας χρόνος από την προηγούμενη φορά που είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει τις δυνατότητες της ελληνικής οικονομίας στους συμμετέχοντες του Φόρουμ και τους είχε παροτρύνει να πιστέψουν «στην προσπάθεια μας να ανατάξουμε την ελληνική οικονομία και να επενδύσετε στην Ελλάδα», για να τονίσει: «Είμαι σίγουρος ότι από εσάς το αποτόλμησαν δεν το μετανιώνουν σήμερα». Γιατί, όπως σημείωσε, μέσα στο 2016, η οικονομία μας ανέκτησε την θετική αναπτυξιακή της δυναμική, υπεραπέδωσε ως προς τους δημοσιονομικούς στόχους και εφάρμοσε μια σειρά διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων που ενίσχυσαν την ανταγωνιστικότητά της και προωθούν ένα σταθερό φιλοεπενδυτικό περιβάλλον.

 

Ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε ότι «τώρα, όλοι οι επίσημοι θεσμοί προσδοκούν πλέον ότι η Ελλάδα θα αναπτυχθεί με υψηλούς ρυθμούς 2,7% το 2017 και 3,1% το 2018». Επισημαίνει επίσης ότι «σε αναγνώριση των προσπαθειών μας, το πρόσφατο Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου αποφάσισε την εφαρμογή των βραχυπρόθεσμων μέτρων για την ελάφρυνση του χρέους σύμφωνα πάντα με τη συμφωνία του περασμένου Μαΐου και αναμένεται να έχει πρόσβαση στις αγορές εντός του 2017».

«Επομένως ανανεώνω και φέτος την πρόσκληση μου προς εσάς», ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας, για να υπογραμμίσει: «Η Ελλάδα ξαναγεννιέται! Επιλέξτε να είστε μέρος αυτής της αναγέννησης. Δεν έχετε παρά να επωφεληθείτε από αυτήν την επιλογή».

 

Ο Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Δημήτρης Παπαδημητρίου, χαρακτήρισε ως τομείς που αποτελούν επενδυτικές ευκαιρίες τον τουρισμό, την αγορά ακινήτων, τον αγροδιατροφικό τομέα, την πληροφορική και τις νέες τεχνολογίες, τις επιστήμες υγείας και τη φαρμακευτική, καθώς και τον ιατρικό τουρισμό, τα logistics και τις μεταφορές.

 

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξης Χαρίτσης, επεσήμανε ότι οι μακροοικονομικές προοπτικές της ελληνικής οικονομίας είναι πιο ευοίωνες από ποτέ την τελευταία εξαετία, μετά και τη συμφωνία για τα βραχυπρόθεσμα μέτρα ελάφρυνσης του δημοσίου χρέους.

«Σε ένα διεθνές περιβάλλον όπου κυριαρχούν οι χαμηλές (αν όχι αρνητικές αποδόσεις), η ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας προσφέρει στους επενδυτές τον συνδυασμό που αναζητούν: ικανοποιητικές αποδόσεις, με χαμηλό ρίσκο», τόνισε ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης.