X

Άγρια κόντρα Παππά – ΝΔ για τους συνταξιούχους

"Βροχή" ανακοινώσεων μεταξύ των δύο πλευρών με αφορμή την ψήφιση, στη Βουλή, του έκτακτου βοηθήματος στους συνταξιούχους.

Ant1news

"Πόλεμος" ξέσπασε μεταξύ του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκου Παππά και της Νέας Δημοκρατίας, με αφορμή την τροπολογία για την ενίσχυση των χαμηλοσυνταξιούχων.

Ο κ. Παππάς, κατά την τοποθέτησή του στην Ολομέλεια, ευχήθηκε με σκωπτικό τόνο καλά Χριστούγεννα και καλή τύχη στην ΝΔ, όταν οι βουλευτές της πάνε στις περιφέρειές τους και μιλήσουν στους συνταξιούχους.

Ο κ. Παππάς, αντιπαρέβαλε στην κριτική που ασκεί το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τις δηλώσεις του Γάλλου Προέδρου Φρανσουά Ολάντ ότι δεν κινδυνεύει η διαπραγμάτευση από τις νομοθετικές πρωτοβουλίες της ελληνικής Τζάνι Πιτέλα, ο οποίος εξαπέλυσε ευθείες βολές εναντίον του κ. Σόιμπλε, του Πιερ Μοσχοβισί, ο οποίος επίσης είπε ότι δεν κινδυνεύει η διαπραγμάτευση από τις κυβερνητικές πρωτοβουλίες και το έκτακτο βοήθημα στους συνταξιούχους, του υπουργού Οικονομικών της Γαλλίας Μισέλ Σαπέν, ο οποίος είπε ότι οι αποφάσεις για το χρέος ήταν άνευ όρων και δεν μπορεί να επερωτώνται ξανά.

 

«Ας περιμένετε τις εξελίξεις», είπε ο υπουργός Επικρατείας απευθυνόμενος προς την πτέρυγα της ΝΔ και την επέκρινε ότι ασκεί αντιπολίτευση κομίζοντας -όπως είπε- σενάρια ότι δήθεν η κυβέρνηση δεσμεύτηκε σε πλεονάσματα, άκουσον- άκουσον σε τι νούμερο, στο 3,5% «όταν δεν υπάρχει συμφωνία κι όταν εκείνοι υπέγραψαν τις συμφωνίες του 5%, του 6% και του 7% πρωτογενούς πλεονάσματος».

Άμεση ήταν η «απάντηση» της Νέας Δημοκρατίας, η οποία σε ανακοίνωσή της τονίζει ότι ο κ. Παππάς θα μπορούσε να δοκιμάσει την αποδοχή της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, βγαίνοντας από τη Βουλή και πηγαίνοντας στην πορεία των συνταξιούχων στο Σύνταγμα.

«Εκεί θα καταλάβαινε ότι τα όσα είπε προς τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας για τις Χριστουγεννιάτικες γιορτές, αφορούν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο και τους Υπουργούς της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Τέλος, οφείλει μια θετική αναφορά στην Χρυσή Αυγή, που για άλλη μια φορά υπήρξε συνοδοιπόρος σε μια πολιτική επιλογή της Κυβέρνησης», τονίζει η ΝΔ.

 

Αμέσως ακολούθησε από πλευράς Παππά, ο οποίος ζήτησε από τη ΝΔ να καταλάβει ότι είναι τουλάχιστον προκλητικό να υπερασπίζεται με ανακοινώσεις τους συνταξιούχους και τις πορείες τους.

Ειδικότερα, ο κ. Παππάς επισημαίνει ότι "οι συνταξιούχοι είδαν τις συντάξεις τους να περικόπτονται κατά 40% τα τελευταία χρόνια. Θυμούνται τη ΝΔ να διαδηλώνει ώστε να περικοπούν ραγδαία οι επικουρικές και να καταργηθεί άμεσα το ΕΚΑΣ λίγο πριν το δημοψήφισμα του 2015. Και τώρα, ένα εκατομμύριο εξακόσιες χιλιάδες από αυτούς βλέπουν τη ΝΔ να δίνει μάχη ώστε να μην πάρουν τα 620 εκατ. ευρώ".

Σημειώνει ότι "η αριστερά και οι προοδευτικές δυνάμεις σε Ελλάδα και Ευρώπη θα υπερασπιστούν την άρση των ανισοτήτων που οι πολιτικές της ΝΔ δημιούργησαν", για να προσθέσει: "Η ΝΔ του κ. Μητσοτάκη ας κάτσει με τα κομμάτια της Γερμανικής δεξιάς την οποία δογματικά υποστηρίζει".