X

Στο “φως” μαγειρικό σκεύος με την αρχαιότερη μοσχαρόσουπα! (φωτό)

Κι όμως, 2.300 χρόνια πριν οι Κινέζοι μαγείρευαν μοσχάρι στην κατσαρόλα! Τα υπολείμματά της εντοπίστηκαν μέσα σε τάφο! Δείτε τις φωτό!

Ant1news

Μια ομάδα αρχαιολόγων από την Κίνα έφερε στο «φως» ένα αρχαίο μαγειρικό σκεύος που περιείχε κόκαλα αγελάδας.

Αυτή η ανακάλυψη έγινε στις 13 Δεκεμβρίου στην επαρχία Χενάν στην κεντρική Κίνα, ενώ το δοχείο, που ονομάζεται «ding», χρονολογείται περίπου 2.300 χρόνια πριν.

Σύμφωνα με τον Wu Zhijiang, αρχηγό της ομάδας, το πήλινο δοχείο εντοπίστηκε σε θάλαμο αρχαίου τάφου στην πόλη Xinyang, η οποία ήταν κάποτε πρωτεύουσα του Βασιλείου του Chu, που κυβέρνησε την κεντρική και Ανατολική Κίνα από το 1,100 π.Χ έως το 223π.Χ.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής των αρχαιολόγων, όλοι έμειναν έκπληκτοι όταν αντίκρισαν τα οστά μέσα στο σκεύος, γι αυτό και έστειλαν τα ευρήματά τους στο εργαστήριο.

Εκεί αναμένεται να δοθούν απαντήσεις για το εάν τελικά εντοπίστηκε το αρχαιότερο μαγειρευτό κρέας έως σήμερα ή αν απλά το σκεύος χρησιμοποιήθηκε για να μεταφερθούν κομμάτια κρέατος μετά τη σφαγή.

 

Η περαιτέρω ανάλυση θα δείξει εάν το σκεύος είχε εκτεθεί σε φωτιά ή όχι. Εάν διαπιστωθεί ότι το σκεύος χρησιμοποιήθηκε για να μαγειρευτεί το κρέας εκεί, τότε θα πρόκειται για μια σπουδαία ανακάλυψη, καθώς θα είναι η πρώτη φορά που έρχεται στο φως μια αρχαία συνταγή!

 

Αξίζει δε να σημειωθεί ότι το μαγειρεμένο φαγητό (εάν όντως πρόκειται για μαγειρεμένο) θα συνόδευε τους νεκρούς στην τελευταία τους «κατοικία».