X

Μινιατούρα πόλης με χριστουγεννιάτικα μπισκοτόσπιτα (Βίντεο)

Το πρώτο βραβείο σε εορταστικό διαγωνισμό κέρδιζε μία φοιτήτρια Οικονομικών από τη Σουηδία.

Ant1news

Μία πόλη-μινιατούρα με σπιτάκια από μπισκότα πιπερόριζας (τζίντζερ) κέρδισε το πρώτο βραβείο σε σχετικό διαγωνισμό που διεξήχθη το Σαββατοκύριακο στη Σουηδία.

Η κατασκευή σπιτιών από μπισκότα πιπερόριζας είναι χριστουγεννιάτικη παράδοση στη Σουηδία, όπου το Σουηδικό Κέντρο για την Αρχιτεκτονική και το Σχέδιο διοργανώνει ετήσιο διαγωνισμό από το 1990.

Φέτος, νικήτρια αναδείχτηκε η φοιτήτρια Οικονομικών, Ευαλίζα Ασπ, η οποία χρειάστηκε 40 ώρες για να κατασκευάσει και να διακοσμήσει πολλούς πύργους από μπισκότα τζίντζερ και να τους πασπαλίσει με ζάχαρη άχνη που να θυμίζει χιόνι.

Η Ασπ είπε ότι η δημιουργία της ήταν εμπνευσμένη από το θέμα του φετινού διαγωνισμού: “hemlighet” (σημαίνει “μυστικά”, ενώ το πρώτο συνθετικό της λέξης (hem) σημαίνει “σπίτι”).

«Είχα στο μυαλό μου τα δικά μου μυστικά και το αν οι γείτονες κι οι φίλοι μου έχουν μυστικά. Και μετά σκεφτόμουν μία πόλη. Άρα όλοι οι κάτοικοι μίας πόλης έχουν μυστικά κι έτσι προσπάθησα να φτιάξω μία όμορφη πόλη στην οποία να γίνεται και ένα πάρτι», είπε η νικήτρια.

Τα 161 σπιτάκια από μπισκότα πιπερόριζας του φετινού διαγωνισμού στη Στοκχόλμη θα παραμείνουν σε έκθεση ανοικτή για το κοινό έως τις 8 Ιανουαρίου.