X

Τσακαλώτος: θα τεντώσουμε τα όρια της επιτήρησης για το καλό του λαού

Τελευταία ευκαιρία για την αποκάλυψη των αδήλωτων εισοδημάτων το παρόν νομοσχέδιο σύμφωνα με τον Υπουργό, που έκανε αυτοκριτική για τις επιδόσεις στον «πόλεμο» κατά της φοροδιαφυγής.

Ant1news

Ως τελευταία ευκαιρία για την αποκάλυψη των αδήλωτων εισοδημάτων χαρακτήρισε το νομοσχέδιο για το πλαστικό χρήμα ο Ευκλείδης Τσακαλωτος και σημείωσε πως επειδή αποτελούν μη παραμετρικά μέτρα, ό,τι κερδίζει από αυτά η κυβέρνηση «είναι δικά μας χρήματα».

«Θα τεντώσουμε τα όρια της επιτήρησης για το καλό του λαού και για να διορθώσουμε τις αδικίες που έχουν γίνει στο παρελθόν» ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Οικονομικών στη συζήτηση του νομοσχεδίου για το πλαστικό χρήμα.

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος έκανε την αυτοκριτική του στο ζήτημα της αντιμετώπισης της μεγάλης φοροδιαφυγής που «δεν καταφέραμε να την πιάσουμε όπως νομίζαμε», προσθέτοντας πάντως, πως γίνονται σταθερά βήματα προς αυτή την κατεύθυνση.

«Έχουμε επεξεργαστεί πολύ καλά λογισμικά για να επεξεργαζόμαστε πολλές υποθέσεις ανά ημέρα και όχι λίγες ανά μήνα, άρα έχουμε το καρότο και το μαστίγιο», τόνισε και πρόσθεσε πως στόχος «δεν είναι να δώσει αμνηστία σε όσους έβγαλαν έξω τα λεφτά τους, αλλά τι θα πλήρωναν αν φορολογούνταν για να μην νιώθουν κορόιδα οι έντιμοι που άφησαν εδώ τα χρήματά τους».

Προχώρησε και σε αλλαγές σε άρθρα του νομοσχεδίου, αποσύροντας τη διάταξη για τις ηλεκτρονικές πληρωμές στα παίγνια που θα την επαναφέρει όταν θα έρθει –όπως είπε- η σχετική κοινοτική οδηγία, αλλά και τη διάταξη για την δυνατότητα του υπουργού να παρέχει επιπλέον κίνητρα για ηλεκτρονικές συναλλαγές.