X

Έρχεται κακοκαιρία με χιόνια ακόμα και στην Αττική!

Πότε αναμένονται χιόνια και θυελλώδεις βοριάδες ακόμα και στην Αττική. Ποιες περιοχές θα κάνουν «λευκή» πρωτοχρονιά.

Ant1news

Έρχεται χιονιάς ακόμα και στην Αττική, ενώ σύμφωνα με τις προβλέψεις του καιρού για τις επόμενες μέρες, «λευκή» αναμένεται να είναι η εβδομάδα πριν την Πρωτοχρονιά.

Τα πρώτα χιόνια θα εμφανιστούν ακόμα και στην Αττική από τα μεσάνυχτα της Τετάρτης, ενώ έντονα θα είναι τα φαινόμενα ακόμα και στην Κρήτη.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση ειδικά από τα μεσάνυχτα της Τετάρτης, η πτώση θα είναι ραγδαία.

Χιονοπτώσεις αναμένονται από τη νύχτα της Τετάρτης στα βορειοδυτικά του νομού Αττικής, ενώ μέχρι το ξημέρωμα της Πέμπτης αναμένεται να χιονίσει σε όλο το λεκανοπέδιο!

Μάλιστα, σύμφωνα με τις προβλέψεις, την Πέμπτη και ειδικά το πρωί, θα χιονίσει πολύ μέσα στην Αθήνα, σε οποιαδήποτε περιοχή είναι άνω των 150 μέτρων υψόμετρο.

Λόγω της ψυχρής αυτής εισβολής θα υπάρξουν πιθανότατα εξάρσεις και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο, ακόμα και στα πεδινά ή παραθαλάσσια.

Μάλιστα, οι χιονοπτώσεις θα είναι έντονες στα κεντρικά, δυτικά και βόρεια τμήματα του νομού.

Οι χιονοπτώσεις θα διατηρηθούν μέχρι το μεσημέρι του Σαββάτου

Χιονοπτώσεις αναμένονται και σε πεδινές περιοχές της χώρας όπως:

- ανατολική Θεσσαλία (κυρίως Μαγνησία, μόνο την Πέμπτη)

- ανατολική Στερεά (Φθιώτιδα, Βοιωτία, Αττική)

- ανατολική Πελοπόννησος (Κορινθία, Αργολίδα, Αρκαδία, Λακωνία)

- Εύβοια

Στις νησιωτικές περιοχές του Αιγαίου θα χιονίσει ακόμη και στα παραθαλάσσια τμήματα του βόρειου και βορειοανατολικού Αιγαίου, ενώ αξιόλογες χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν και στις Κυκλάδες από το υψόμετρο των 150-200 μέτρων και υψηλότερα και πιθανότατα ακόμη και πιο χαμηλά!

Η Κρήτη θα βρεθεί και πάλι στο έλεος του χιονιά από την Πέμπτη ως την Κυριακή, γι’αυτό και χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή στις μετακινήσεις. Άλλωστε, στην Κρήτη ήδη τις τελευταίες μέρες τα ορεινά του νησιού είναι κατάλευκα.

Θυελλώδεις άνεμοι

Θυελλώδεις βοριάδες  αναμένονται στο Αιγαίο, οι οποίοι θα φτάσουν ακόμα και τα 9-10 μποφόρ, κάτι που σημαίνει ότι τα πλοία θα παραμείνουν δεμένα στα λιμάνια.