X

Η επέλαση του χιονιά

Έντονη η χιονόπτωση στην Αττική. Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί. Με προβλήματα τα δρομολόγια του ΟΑΣΑ, Απαγορευτικό απόπλου λόγω των θυελλωδών ανέμων. Με προβλήματα η κίνηση στο επαρχιακό δίκτυο.

Ant1news

Στα λευκά έχει ντυθεί απο τη νύχτα η Αττική. Έντονη ήταν η χιονόπτωση στο Λεκανοπέδιο όπου τα ξημερώματα το «έστρωσε» στα βόρεια προάστια.

Από τις 8 το πρωί κανονικά κινούνται οι συρμοί του ηλεκτρικού σιδηρόδρομου σε όλο το μήκος της διαδρομής, από Πειραιά μέχρι Κηφισιά, καθώς αποκαταστάθηκαν τα προβλήματα που είχαν προκύψει από την έναρξη της βάρδιας.

Με λίγα προβλήματα διεξάγονται τα δρομολόγια του ΟΑΣΑ. Σύμφωνα με ανακοίνωση του οργανισμού δεν λειτουργούν κάποιες γραμμές στα βόρεια προάστια, όπως στου Παπάγου και την Κηφισιά, ενώ προβλήματα εντοπίζονται και σε περιοχές με δρόμους που έχουν μεγάλη κλίση και σε μικρούς δρόμους, όπως στους δήμους Ζωγράφου, Ηλιούπολης, Πειραιά.

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, κύρια χαρακτηριστικά του καιρού τα επόμενα 24ωρα θα είναι οι κατά τόπους χιονοπτώσεις ακόμα και σε πεδινές περιοχές, κυρίως της ανατολικής χώρας, οι θυελλώδεις βοριάδες 8-9 μποφόρ στα πελάγη και η σημαντική πτώση της θερμοκρασίας.

 

Διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων, της χιονόπτωσης στα εξής τμήματα των λεωφόρων Πάρνηθας, Πεντέλης και Διονύσου, καθώς και της οδού Αγίου Μερκουρίου - Βαρυμπόμπης, σύμφωνα με τη νεότερη ενημέρωση της Τροχαίας:

-Λ.Πάρνηθας: Από το ύψος του τελεφερίκ προς το καζίνο.

-Λ.Πεντέλης: Από το ύψος της διασταύρωσης με την οδό Ξενία.

-Στην περιφερειακή οδό Πεντέλης - Νέας Μάκρης, από το ύψος του Στρατιωτικού Νοσοκομείου 414 έως το ύψος της λεωφόρου Διονύσου.

-Λ.Διονύσου: Από το γήπεδο Διονύσου έως τον Αγιο Πέτρο.

-Οδός Αγίου Μερκουρίου - Βαρυμπόμπης, από το ύψος του εστιατορίου «Λεωνίδας».

 

Μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων στον Υμηττό, από τη θέση Καλοπούλα, σύμφωνα με ενημέρωση της Τροχαίας. Παράλληλα, με αντιολισθητικές αλυσίδες διεξάγεται και η κυκλοφορία των οχημάτων από το 10ο χλμ της επαρχιακής οδού Αλεποχωρίου έως την παραλιακή οδό της περιοχής.

 

Στους άλλους δρόμους της Αττικής οι οδηγοί πρέπει να δείχνουν μεγάλη προσοχή, λόγω της ολισθηρότητας από τη χιονόπτωση.

Η κυκλοφορία φορτηγών οχημάτων άνω των 3,5 τόνων που είχε απαγορευθεί και στα δύο ρεύματα της εθνικής οδού Αθηνών - Λαμίας, από το ύψος της γέφυρας Καλυφτάκη έως τον κόμβο Σχηματαρίου, πλέον επιτρέπεται.

 

Επίσης, δεν επιτρέπεται η κυκλοφορία ανάλογων φορτηγών στην περιφερειακή οδό Ελευσίνας - Θήβας, από το 3,5 χλμ στο ρεύμα προς Θήβα, ενώ είναι απαραίτητη η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδα για τα υπόλοιπα οχήματα.

Με προβλήματα εξελίσσεται από νωρίς το πρωί η κίνηση των αυτοκινήτων στην εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας στο ύψος του Μαρτίνου.

Αντιολισθητικές αλυσίδες είναι απαραίτητες σε μεγάλο μέρος του επαρχιακού δικτύου.  

 

Προβλήματα παρατηρήθηκαν νωρίς το πρωί στον Καρέα, όπου λόγω της χιονόπτωσης έκλεισε ο κεντρικός δρόμος. 

Στη Φυλή το χιόνι έχει καλύψει τα πάντα.

 

 

 

Στο κέντρο της Αθήνας αλλά και σε νοτιότερες περιοχές της Αττικής όπως η Νέα Σμύρνη, γειτονιές ντύθηκαν στα λευκά.

  

 

Η κατάσταση στη Μαλακάσα και στα διόδια Αφιδνών:

Η εικόνα στην περιοχή του Ισθμού το πρωί της Πέμπτης.

 

Στο Πήλιο, σε ασφαλές σημείο μεταφέρθηκαν 4 άτομα από τα αυτοκίνητά τους, που ακινητοποιήθηκαν λόγω παγετού, στην Ε.Ο. Κισσού-Χανίων, όπως ανακοίνωσε η Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Ανάλογες εικόνες σε πολλές περιοχές της Ελλάδας. Στα νησιά του βόρειου Αιγαίου το έχει "στρώσει" σε αρκετές περιοχές. Ακόμα και τα κυκλαδονήσια ντύθηκαν στα λευκά.

 

Χιονισμένο τοπίο καιη Χαλκίδα, όπου χιονίζει απο τα ξημερώματα.

 

 


Και στη Μαγνησία η ένονη χιονόπτωση άρχισε κατά τη διάρκεια της νύχτας. Στον Αλμυρό οι πρώτες νιφάδες έπεσαν μετά τις 2 τα ξημερώματα, οπότε άρχισε να το στρώνει σε σκεπές και σπίτια, σύμφωνα με το almyrosinfo.gr. Στη συνέχεια ωστόσο,  σταμάτησε και η νύχτα συνεχίστηκε με ισχυρούς ανέμους και τσουχτερό κρύο.

 

Στην πόλη των Χανίων κατά διαστήματα πέφτει χαλάζι και η θερμοκρασία παραμένει σε χαμηλά επίπεδα. Προβλήματα παρατηρούνται  στο ορεινό οδικό δίκτυο. 

Χιόνι και θερμοκρασίες κάτω από το μηδέν στην Ήπειρο

Χιονίζει μέσα στην πόλη των Ιωαννίνων, ενώ ανάλογη είναι η εικόνα και στα Τζουμέρκα, το Μέτσοβο και την Κόνιτσα. Το χιόνι πέφτει σε περιοχές με υψόμετρο άνω των 500 μέτρων, ενώ επί ποδός βρίσκεται η Πολιτική Προστασία στο νομό.

 

Ήδη έχουν συγκροτηθεί συνεργία για τα μηχανήματα, ενώ έχει γίνει και διανομή αλατιού σε περιοχές του δήμου Ιωαννιτών, το οποίο οι πολίτες μπορούν να χρησιμοποιήσουν εάν υπάρξει ανάγκη. 

 

Οι χιονοπτώσεις συνεχίζονται και στην Κρήτη. Στα λευκά έχουν ντυθεί ήδη περιοχές όπως η Βιάννος, η Αγία Βαρβάρα και τ' Ανώγεια αλλά και η περιοχή του Ομαλού στα Χανιά. 

 

 

Θυελλώδεις άνεμοι 

Ισχυροί βορειανατολικοί άνεμοι, που φθάνουν κατα τόπους τα 9 με 10 μποφόρ, πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές στο Αιγαίο, με αποτέλεσμα να είναι σε ισχύ από το πρωί απαγορευτικό απόπλου στα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου. 

Κλειστό είναι το πορθμείο Αγ.Μαρίνα-Νέα Στύρα.

Δεν εκτελούνται επίσης τα δρομολόγια των πλοίων σε Καβάλο-Πρίνο, Κεραμωτή-Θάσο, Αλεξανδρούπολη-Σαμοθράκη και Ηγουμενίτσα-Λευκίμμη.

Απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων άνω των 3,5 τόνων στην Εγνατία Οδό λόγω θυελλωδών ανέμων

Για την αποφυγή τροχαίων ατυχημάτων, λόγω των θυελλωδών ανέμων που πνέουν στην περιοχή, α πό σήμερα (29-12-2016) το πρωί, με αποφάσεις των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ροδόπης και Ξάνθης, απαγορεύεται προσωρινά η κυκλοφορία των οχημάτων άνω των 3,5 τόνων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας της Εγνατίας Οδού, μεταξύ του δυτικού ανισόπεδου κόμβου Κομοτηνής και του ανισόπεδου κόμβου Βαφέικων Ξάνθης.

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν για όσο χρονικό διάστημα επικρατούν οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες στην περιοχή, ενώ η κυκλοφορία των παραπάνω οχημάτων θα διεξάγεται μέσω του εθνικού δικτύου Κομοτηνής – Ξάνθης.

Παρακαλούνται όλοι οι οδηγοί που κινούνται στο οδικό δίκτυο της περιφέρειας μας να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στα σημεία που επικρατούν δυσμενείς καιρικές συνθήκες.

Η κακοκαιρία θα συνεχιστεί σήμερα και την Παρασκευή. Δείτε εδώ την αναλυτική πρόγνωση. Η ΕΛΑΣ συνιστά σε οδηγούς και πεζούς να είναι ιδιαιτέρως προσεκτικοί στις μετακινήσεις τους.