X

5+1 προτάσεις για το Σαββατοκύριακο

Αποχαιρετάμε το 2016 και υποδεχόμαστε το 2017 με πολλές και ενδιαφέρουσες προτάσεις!

Ant1news

Η ατζέντα του Σαββατοκύριακου: Που θα πάμε, τι θα δούμε και τι θα ακούσουμε…

ΣΙΝΕΜΑ

Αυλαία στο 2016 με τέσσερις ταινίες διαφορετικής υφής έτοιμες να καλύψουν και τα πιο απαιτητικά γούστα.

«Passengers», «Η χορεύτρια», «Το Σινικό Τείχος», «Ποίηση χωρίς τέλος» οι νέες αφίξεις στις αίθουσες.

Δείτε ΕΔΩ τα τρέιλερ με ελληνικούς υπότιτλους.

ΘΕΑΤΡΟ

Απ’ τα ψηλά στα χαμηλά – Ένας δολοφόνος στο Τόκυο

 

Ριμέικ στην ταινία του Akira Kurosawa ή σκηνική μεταφορά του βιβλίου του Ed McBain; Κινούμενο στα όρια θεάτρου και κινηματογράφου, ένα συναρπαστικό αστυνομικό θρίλερ στους δρόμους του Τόκυο.

Βασισμένοι στο καλτ μυθιστόρημα του Εντ Μακ Μπέιν, "Λύτρα για τον Βασιλιά" (King’s Ransom), ο Σύλλας Τζουμέρκας και η Γιούλα Μπούνταλη αναβιώνουν τη φουτουριστική φαντασμαγορία του Τόκυο μιας άλλης εποχής, στήνοντας επί σκηνής ένα αγωνιώδες ανθρωποκυνηγητό. Τροφοδοτούν το μπλέντερ της παραστατικής τους ονειροβασίας με ψήγματα από το σινεμά και την τέχνη της installation, συναυλιακά και ζογκλερικά τρικ, fashion και τηλεοπτικά τεχνάσματα. Ο πέμπτος όροφος της Στέγης μεταμορφώνεται σε τόπο του εγκλήματος για ένα συναρπαστικό αστυνομικό θρίλερ που απηχεί την αισθητική της trash novel πάνω στη βία και τους ψυχολογικούς κραδασμούς ενός αστικού δράματος χαρακτήρων.

"Δείπνο ηλιθίων" στο θέατρο Κάππα

 

Ο Σπύρος Παπαδόπουλος ξέρει να διαλέγει κωμωδίες! Μια σκεπτόμενη anti-bullying κωμωδία ενηλίκων είναι το διάσημο από τον κινηματογράφο «Δείπνο ηλιθίων» που ανεβάζει φέτος, σε μια προσεγμένη παραγωγή με ωραία ατμόσφαιρα και ερμηνείες στην κόψη του κωμικοτραγικού (Κάππα ). Ο ίδιος είναι ταιριαστός στον χαριτωμένο και αξιαγάπητο χαρακτήρα του καλοκάγαθου εφοριακού και υποψήφιου κορόιδου, με τον Πυγμαλίωνα Δαδακαρίδη ως θύτη που γίνεται θύμα. 

Μαρινέλλα - Ζαχαράτος στον καθρέφτη του Παλλάς

 

Η Μαρινέλλα συναντά τον showman με τα χίλια πρόσωπα, τον Τάκη Ζαχαράτο, κάτω από τη σκηνοθετική μπαγκέτα του Σταμάτη Φασουλή. Τα κείμενα υπογράφει ο Γιάννης Ξανθούλης, τη μουσική της παράστασης γράφει και ενορχηστρώνει ο Γιάννης Χριστοδουλόπουλος, τις χορογραφίες ετοιμάζει ο Δημήτρης Παπάζογλου, τα σκηνικά ο Γιώργος Γαβαλάς και τα κοστούμια η Ντένη Βαχλιώτη.

Τη Μαρινέλλα και τον Ζαχαράτο πλαισιώνουν 12 νέα ταλαντούχα παιδιά που χορεύουν και τραγουδούν με τη συνοδεία ζωντανής ορχήστρας.

ΜΟΥΣΙΚΗ

Robyn Bennett: New Year's Groovy Eve

 

Αμερικανίδα τραγουδίστρια και performer, με έδρα της το Παρίσι, η Robyn Bennett επιστρέφει – ανανεωμένη και με καινούριο σουινγκάτο άλμπουμ – στο “Half Note Jazz Club” (29/12 έως 5/1 ) για να μας οδηγήσει με γιορτινό feeling και εκρηκτικούς ρυθμούς στη νέα χρονιά!

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Γιορτές για μικρούς και μεγάλους στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

 

Αποχαιρετώντας το επετειακό έτος του 2016 και υποδεχόμενοι το 2017, το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο προσφέρει ένα πλούσιο εορταστικό πρόγραμμα για μικρούς και μεγάλους κατά τη διάρκεια των διακοπών των Χριστουγέννων, όπου τον πρώτο λόγο έχουν η μουσική και η δημιουργικότητα. Μια ευκαιρία να γνωρίσετε το μουσείο αλλιώς και να μοιραστείτε τη χαρά των Χριστουγέννων με νότες και χρώματα.

Δείτε ΕΔΩ το πρόγραμμα

ΧΟΡΟΣ

Χορός και Ακροβατικά από τους The 7 Fingers

 

Σύγχρονο, άκρως ψυχαγωγικό θέαμα, που δυναμιτίζει την αστική κουλτούρα, ένας συνδυασμός θεάτρου, τσίρκου, μουσικής, ακροβατικών και χορού. Λάτρεις της ποικιλότητας, διευρύνουν συνεχώς τη δημιουργικότητά τους και αφηγούνται τις ιστορίες τους με βασικό άξονα την ανθρώπινη ύπαρξη και τις καταβολές της, μιλώντας πάντα για τον κόσμο μας και την εποχή του, με σαρωτικό ταλέντο.

Τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια οι The 7 Fingers δημιουργούν μοναδικές παραγωγές (Broadway, Ολυμπιακοί Αγώνες, τηλεόραση) και διεθνείς συνεργασίες με κορυφαία σχήματα του χώρου, πάντα με το απαράμιλλο στίγμα τους.

Η εκδήλωση απαρτίζεται από αποσπάσματα παραστάσεων που έχουν παρουσιαστεί 1800 φορές, σε 1 εκατομμύριο θεατές, σε 200 πόλεις και 25 χώρες.

ΠΑΙΔΙ

Η Παπλωματού στο Νέο Θέατρο Βασιλάκου

 

Το δημοφιλέστατο έργο "Η Παπλωματού" είναι ένα μιούζικαλ-ύμνος στην καλοσύνη, εμπνευσμένο από το πολυβραβευμένο παραμύθι του Τζεφ Μπραμπώ (Jeff Brumbeau), σε εικονογράφηση Γκέηλ Ντε Μάρκεν (Gail De Marcken), "Το δώρο της παπλωματούς" (The Qultmaker's Gift).

Η ιστορία, που διδασκόταν στα σχολεία για πολλά χρόνια, υπήρξε αγαπημένη παιδιών και μεγάλων. Το θέμα του έργου είναι η καλοσύνη και η γενναιοδωρία, ενώ μέσα από τις εικόνες του μιούζικαλ, καταλύονται οι ταξικές διαφορές και αναδεικνύονται η αλληλεγγύη και η προσφορά χωρίς όρια, που φέρνει την ευτυχία. Έτσι, οι πλούσιοι ηθελημένα γίνονται φτωχοί και βιώνουν τη χαρά της προσφοράς. Τα σκηνικά, η μουσική και οι εικόνες, με χορό, χιούμορ και ευαισθησία, θα αγγίξουν τις καρδιές μικρών και μεγάλων, υμνώντας την ανθρωπιά που τόσο λείπει από τις μέρες μας.