X

Ως 15 λεπτά το λίτρο η αύξηση της αμόλυβδης στα νησιά

«Κοκτέιλ-φωτιά» από αύξηση ΕΦΚ, ΦΠΑ και διεθνών τιμών. Μικρότερη η ανατίμηση της στα αστικά κέντρα. Διπλάσια σε πετρέλαιο και υγραέριο.

Ant1news

«Φωτιά» παίρνουν οι τιμές των καυσίμων από σήμερα λόγω της διεθνούς αύξησης των τιμών του αργού πετρελαίου αλλά και της αύξησης του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης.

Στη νησιωτική Ελλάδα οι κάτοικοι θα κληθούν να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη. Εκτός από την αύξηση του φόρου, αυξάνεται και ο ΦΠΑ από 17% στο 24% καθώς και το κόστος των μεταφορικών με αποτέλεσμα η τιμή της αμόλυβδης να εκτινάσσεται στα ύψη και σε πολλές περιπτώσεις η αύξηση της τιμής να φτάνει μεχρι και 15 λεπτά το λίτρο.

Η εικόνα στα αστικά κέντρα είναι ελαφρώς καλύτερη με δεδομένο ότι το κόστος των μεταφορικών είναι μικρότερο.

Οι αυξήσεις στα καύσιμα είναι 4 λεπτά το λίτρο στη βενζίνη, 10 λεπτά στο πετρέλαιο κίνησης και 10-12 λεπτά στο υγραέριο κίνησης. 

Σύμφωνα με την ΠΟΠΕΚ, το τελευταίο διάστημα παρατηρείται αύξηση των τιμών και στις τιμές των διυλιστηριακών καυσίμων, εξαιτίας της αύξησης της τιμής του αργού πετρελαίου στις διεθνείς αγορές.

Αυτό σημαίνει ότι τα πρατήρια εφεξής θα αγοράζουν τα καύσιμα ακριβότερα, συνεπώς η τιμή του τελικού προϊόντος για τον καταναλωτή θα είναι ιδιαίτερα αυξημένη, εάν συνοπολογίσει κανείς και την αύξηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης.