X

Πολάκης και Μαξίμου “πυροβολούν” Guardian – ΠΟΕΔΗΝ

Θύελλα μετά το άρθρο για "διάλυση της Δημόσιας Υγείας". Με τους συνδικαλιστές τα βάζει η Κυβέρνηση. Πυρ ομάδον κατά Πολάκη-Ξανθού από κόμματα και ΙΣΑ.

Ant1news

 

Ομοβροντία κατά της βρετανικής εφημερίδας Guardian, κυρίως όμως κατά των συνδικαλιστών της ΠΟΕΔΗΝ, τα στοιχεία των οποίων επικαλείται η εφημερίδα στο άρθρο της με τίτλο «πεθαίνουν ασθενείς που μπορούν να ζήσουν – η διάλυση της δημόσιας υγείας στην Ελλάδα», εξαπολύουν κύκλοι του Μεγάρου Μαξίμου και σε ιδιαίτερα οξύ ύφος, ο Παύλος Πολάκης και ο Ανδρέας Ξανθός.

Για «αναπαραγωγή ανεύθυνης κινδυνολογίας» κάνει λόγο ο Υπουργός Υγείας, ενώ ο Αναπληρωτής του Παύλος Πολάκης εξαπολύει δριμεία επίθεση κατά του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ. Ο κ. Πολάκης με ανάρτησή του στο Facebook, εξαπολύει μύδρους κατά του κ. Γιαννάκου, δηλώσεις του οποίου φιλοξενούνται στο βρετανικό δημοσίευμα. Ο κ. Πολάκης κάνει λόγο για «αισχρά ψέματα» τα οποία δίνει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

Βολές Μαξίμου κατά ...πάντων

«Οι συντάκτες του επίμαχου ρεπορτάζ ενδιαφέρθηκαν για την κατάσταση στην Υγεία με καθυστέρηση 5 ετών!» αναφέρουν πηγές του Μαξίμου, συμπληρώνοντας ότι «η κατάσταση πλήρους αποσύνθεσης που παρουσιάζεται είναι άκρως αντιπροσωπευτική αυτής που επικρατούσε το 2011 και το 2012, επί κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ».

Όπως σημειώνεται, μεταξύ άλλων, «τα κατευθυνόμενα καταστροφολογικά δημοσιεύματα, δεν θα καταφέρουν να κρύψουν τις διαρκείς και σταθερές προσπάθειες της κυβέρνησης για την αποκατάσταση και αναβάθμιση της δημόσιας υγείας προς όφελος όλων των πολιτών».

Αφού παραθέτουν μια σειρά από δεδομένα για τις τακτικές στον τομέα της Υγείας που ακολούθησαν οι προηγούμενες κι εκείνες που έχει υιοθετήσει η νυν Κυβέρνηση, οι πηγές του Μαξίμου καταλήγουν «η κυβέρνηση συνεχίζει να δίνει προτεραιότητα στη στήριξη του κοινωνικού κράτους και πρωτίστως της Υγείας. Πίσω από την αναπαραγωγή της επίπλαστης εικόνας χάους και κατάρρευσης του Συστήματος Υγείας, δεν είναι άλλοι από αυτούς που το έφτασαν στο χείλος του γκρεμού και σήμερα οραματίζονται την επαναφορά τους στην εξουσία για να συνεχίσουν το αντικοινωνικό τους έργο αλλά και την διασπάθιση του δημοσίου χρήματος. Τους ενημερώνουμε ότι αυτές οι μέρες πέρασαν ανεπιστρεπτί για τον τόπο και οι πολίτες το γνωρίζουν πολύ καλά».

Επίθεση κομμάτων και Ιατρικού Συλλόγου στην Κυβέρνηση

Με ανακοινώσεις τους, τόσο ο Ιατρικός Σύλλογος όσο και τα κόμματα της αντιπολίτευσης επιτίθενται στην Κυβέρνηση και προσωπικά στους κ. Ξανθό και Πολάκη, για την πολιτική τους στην Υγεία, που έχει διαλύσει όπως λένε σε διάλυση το ΕΣΥ.  

Μάλιστα, ο Βασίλης Οικονόμου από την ΝΔ, εξαπέλυσε πυρά κατά της ηγεσίας του Υπ. Υγείας «που περιγράφει μια ιδεατή κατάσταση για το ΕΣΥ και επιτίθεται στους εκπροσώπους των εργαζομένων που νυχθημερόν αγωνίζονται για να κρατήσουν όρθια τα νοσοκομεία ώστε να μην ζήσουμε την απόλυτη διάλυσή τους». 

«Η ηγεσία του Υπ. Υγείας αναλώνεται σε μεγαλοστομίες και τζάμπα μαγκιές. Υπό κανονικές συνθήκες θα έπρεπε ήδη να έχουν πάει σπίτι τους!» αναφέρει μεταξύ άλλων η Εύη Χριστοφιλοπούλου από το ΠΑΣΟΚ, ενώ Το Ποτάμι σημειώνει «δυστυχώς, αυτή η κυβέρνηση δεν πρόκειται να κάνει απολύτως τίποτα. Έχει αλλεργία στις αλλαγές και πολύ εύκαμπτη μέση στις απαιτήσεις της Τρόικας ταυτοχρόνως».