X

Νέο κύμα κακοκαιρίας το τριήμερο των Θεοφανείων

Αγριεύει ο καιρός. Έρχονται χιόνια, πτώση της θερμοκρασίας και ισχυροί άνεμοι. Στα "λευκά" αναμένεται να ντυθεί το μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

Ant1news

Με αισθητά βελτιωμένο καιρό ξεκίνησε η νέα χρονιά, αλλά το σκηνικό σύντομα θα αλλάξει πάλι. Οι μετεωρολόγοι προβλέπουν ότι θα κάνει την εμφάνισή του νέο κύμα κακοκαιρίας με δριμύ ψύχος, ισχυρούς βοριάδες και χιονοπτώσεις.

Συγκεκριμένα, το νέο κύμα κακοκαιρίας που έρχεται από την Σκανδιναβία αναμένεται να ντύσει στα λευκά το μεγαλύτερο μέρος της χώρας, ενώ ταυτόχρονα θα σημειωθούν θερμοκρασίες ρεκόρ  στη βόρεια Ελλάδα με τον υδράργυρο να αγγίζει ακόμα και τους -20 βαθμούς Κελσίου στα ορεινά και τους -10 στα πεδινά.

Η κακοκαιρία θα ξεκινήσει από τα δυτικά, τα νότια και την ανατολική νησιωτική χώρα και βαθμιαία θα επεκταθεί και στις υπόλοιπες περιοχές.

Όπως φαίνεται, τα Θεοφάνεια πολλές περιοχές από το ύψος της Λαμίας και βορειότερα θα ντυθούν στα λευκά με τα προβλήματα να είναι ιδιαίτερα έντονα τόσο σε ξηρά (εξαιτίας των πολύ πυκνών χιονοπτώσεων), όσο και στη θάλασσα (εξαιτίας των θυελλωδών ανέμων).

Συγκεκριμένα για την περιοχή της Θεσσαλονίκης τα Θεοφάνεια φαίνεται πως θα είναι μια ιδιαίτερα λευκή ημέρα μιας και θα σημειωθούν πολύ πυκνές χιονοπτώσεις με τη μορφή χιονοκαταιγίδων ενώ θα σημειωθούν αξιόλογες χιονοστρώσεις ακόμη και γύρω από τη θάλασσα!

Το Σαββατοκύριακο το κύμα του χιονιά θα κινηθεί νοτιότερα επηρεάζοντας αυτή τη φορά περιοχές από τη Λαμία και νοτιότερα. Στις περιοχές που θα επηρεαστούν φαίνεται πως θα είναι και η Αττική.