X

Έκλεισε τα 146 και το γλέντησε (φωτό & βίντεο)

Τα εγγόνια και η τελευταία γυναίκα του, οι μόνοι εν ζωή συγγενείς του, έδωσαν το παρών στο πάρτι γενεθλίων. Ποιο είναι το μυστικό της μακροζωίας του!

Ant1news

Ο Μπα Γκότο πριν από λίγες μέρες γιόρτασε τα 146α γενέθλιά του με συγγενείς και φίλους.

Ο υπέργηρος άντρας ζει σ' ένα μικρό χωριό της Κεντρικής Ιάβας στην Ινδονησία, η ταυτότητα του οποίου λέει ότι γεννήθηκε στις 31 Δεκεμβρίου του 1870 και η αρμόδια κρατική υπηρεσία επιβεβαιώνει την ορθότητα των στοιχείων! Σε περίπτωση που επιβεβαιωθεί η ηλικία του θα είναι ο γηραιότερος άνθρωπος στον πλανήτη, καθώς αυτή τη στιγμή, τον «τίτλο» αυτό κατέχει η γαλλίδα Ζαν Καλμέντ, η οποία ήταν 122 ετών όταν απεβίωσε.

Στο πάρτι γενεθλίων έδωσαν το παρών τα εγγόνια του και η τελευταία γυναίκα του, οι μόνοι εν ζωή συγγενείς του, αφού έχουν πεθάνει τα αδέλφια του, οι τέσσερις προηγούμενες σύζυγοί του και τα παιδιά του, αλλά και οι γείτονες του. Ο υπεραιωνόβιος κατόρθωσε να σβήσει με τη μία όλα τα κεράκια της τούρτας.

 

Όταν τον είχαν ρωτήσει παλαιότερα ποιο είναι το μυστικό της μακροζωίας του, είχε πει: «η συνταγή είναι απλή: υπομονή.»

Ο Μπα Γκότο προετοιμάζεται για το ταξίδι στην άλλη ζωή απ’ το 1992, όταν έβαλε να του φτιάξουν τον τάφο του, αλλά 24 χρόνια αργότερα ζει και βασιλεύει...