X

Διαμαρτυρίες στο πρωθυπουργικό γραφείο στην Θεσσαλονίκη (βίντεο)

Μπροστά στο Υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης, την ώρα που είναι μέσα ο Αλέξης Τσίπρας διαμαρτυρήθηκαν εκ νέου εργαζόμενοι αλυσίδας σούπερ μάρκετ.

Ant1news

Στο πρωθυπουργικό γραφείο στην Θεσσαλονίκη, όπου βρίσκεται ο Αλέξης Τσίπρας, συγκεντρώθηκαν και διαμαρτυρήθηκαν σήμερα δεκάδες εργαζόμενοι της αλυσίδας σούπερ μάρκετ Καρυπίδης.

Αρχικά οι εργαζόμενοι, οι οποίοι είναι επί μήνες απλήρωτοι, συγκεντρώθηκαν απέναντι από το υπουργείο, στη συνέχεια επιχείρησαν να τοποθετήσουν πανό έξω από το υπουργείο, όμως οι αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν στο σημείο τους εμπόδισαν.

Στη συνέχεια οι διαμαρτυρόμενοι έκλεισαν το δρόμο ο οποίος βρίσκεται μπροστά από το υπουργείο, την Αγίου Δημητρίου.

Η σημερινή διαμαρτυρία των εργαζομένων εντάσσεται στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων που πραγματοποιούν εδώ και πολλούς μήνες διεκδικώντας τα δεδουλευμένα τους και ζητώντας τη διατήρηση των θέσεων εργασίας.

 

Στο υπουργείο βρίσκονταν και εργαζόμενοι του Λιμένος Θεσσαλονίκης, οι οποίοι επικοινώνησαν τηλεφωνικά με την επικεφαλής του Γραφείου Θεσσαλονίκης της Γενικής Γραμματείας Πρωθυπουργού, Κατερίνα Νοτοπούλου και ζήτησαν συνάντηση με τον κ. Τσίπρα.

Από το Γραφείο του Πρωθυπουργού τους ενημέρωσαν ότι, λόγω φόρτου, δεν μπορεί να τους δεχτεί σήμερα ο κ. Τσίπρας και αυτό θα γίνει σε άλλη επίσκεψη του στη Θεσσαλονίκη, οπότε και αποχώρησαν οι εργαζόμενοι.

 

 

Ο Αλέξης Τσίπρας βρίσκεται από το πρωί στο γραφείο του στην Θεσσαλονίκη. Ο Πρωθυπουργός έχει τηλεφωνικές επαφές, ενώ μαζί του είναι ο υπουργός Επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης, ο οποίος θα έχει συναντήσεις με εκπροσώπους φορέων.

Στις 12, ο κ. Τσίπρας θα επισκεφθεί τα γραφεία του Συλλόγου Γονέων Παιδιών με Σύνδρομο Down στην Καλαμαριά και στη 1μ.μ. θα συναντηθεί με προσφυγόπουλα από δομές φιλοξενίας της Θεσσαλονίκης, την ώρα που θα επισκέπτονται τον "Αστερόκοσμο" στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ-Helexpo.

Μετά από αίτημα του Μητρπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμου, ο Πρωθυπουργός θα έχει συνάντηση μαζί του στις 14:30.

“Κύριε πρωθυπουργέ τι θα κάνετε για εμάς τους επαγγελματίες που μας έχει καταστρέψει το Μετρό” έγραφε στο πανό του επιχειρηματίας έξω από το μαγαζί του οποίου γίνονται έργα του μετρό από το 2009, με αποτέλεσμα την οικονομική καταστροφή του. 

 

Αύριο θα παραβρεθεί στον Αγιασμό των υδάτων στην Αλεξανδρούπολη, ενόψει του εορτασμού των Θεοφανείων. 

Έντονες αποδοκιμασίες και γιουχαΐσματα είχε δεχτεί το βράδυ της Τρίτης, οπότε και έφτασε στη Θεσσαλονίκη, ο Αλέξης Τσίπρας όταν εμφανίστηκε στην παράσταση «Ομπίντα», της οποίας αντικείμενο είναι η ζωή του ιστορικού ηγέτη του ΚΚΕ, Νίκου Ζαχαριάδη.

Μόλις έγινε αντιληπτή η παρουσία του Πρωθυπουργού στην παράσταση ακούστηκαν έντονες αποδοκιμασίες και γιουχαΐσματα, ενώ από το κοινό ακούστηκε η φράση «όξω ρε»!

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, ορισμένοι επιχείρησαν να κινηθούν προς το μέρος του Αλέξη Τσίπρα, με τους άνδρες της προσωπικής του φρουράς να προστατεύουν τον πρωθυπουργό.

«Πυροσβεστικό» ρόλο ανέλαβε ο συγγραφέας και παρουσιαστής του έργου, Γιώργος Κοτανίδης, ο οποίος ζήτησε να ηρεμήσουν τα πνεύματα, λέγοντας πως «το θέατρο μας ενώνει».

Αφού τα πνεύματα ηρέμησαν η παράσταση ξεκίνησε και ολοκληρώθηκε χωρίς άλλα παρατράγουδα.

Φωτογραφίες, βίντεο: thestival.gr