X

Διευκρινίσεις Τσακαλώτου και “πολιτικός πόλεμος” για τον Σώρρα

Πάνω από 7.000 τα πληρεξούσια στις εφορίες. Τουλάχιστον 420.000 ευρώ στην... τσέπη του Σώρρα! Τι σχολιάζει το Μαξίμου και τι απαντούν τα κόμματα.

Ant1news

“Πονοκέφαλο” όχι μόνο στις ΔΟΥ αλλά και στο υπουργείο Οικονομικών έχει προκαλέσει το φαινόμενο «Αρτέμη Σώρρα», καθώς περισσότεροι από 7.000 πολίτες σε όλη τη χώρα έχουν υποβάλλει στην Εφορία εξουσιοδότηση από τον ίδιο, ο οποίος υποτίθεται ότι αποδέχεται να τους πληρώσει τα χρέη από την «αμύθητη» περιουσία του.

Αίσθηση προκαλεί ότι οι οπαδοί του Σώρρα πληρώνουν έως και 60 ευρώ για κάθε εξώδικο. Έτσι, ο ίδιος έχει εισπράξει μέχρι σήμερα πάνω από 420.000 ευρώ, ενώ έχει φθάσει στο σημείο να υπόσχεται ότι με τα ομόλογα των δισεκατομμυρίων θα ξεχρεώσει όλες τις μεγάλες επιχειρήσεις της χώρας, όπως η ΔΕΗ καθώς και όλους του Δήμους.

Δεν είναι άλλωστε τυχαίο το ότι ο Δικηγόρος Θέμης Σοφός, μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha, υποστήριξε ότι πρέπει να ελεγχθεί ο πολιτικός φορέας του Αρτέμη Σώρρα ακόμα και ως εγκληματική οργάνωση.

Το υπουργείο Οικονομικών, πάντως, ενημέρωσε ότι η υπόθεση του Αρτέμη Σώρρα βρίσκεται ήδη στα χέρια των αρμοδίων εισαγγελικών αρχών. «Εμπιστευόμαστε τη Δικαιοσύνη και συνιστούμε την προσοχή σε όσους προσπαθούν να καπηλευτούν αυτήν την υπόθεση μήπως με αυτόν τον τρόπο προσφέρουν δωρεάν και άφθονη δημοσιότητα σε αυτόν που υποτίθεται ότι χτυπούν» τονίζουν πηγές του ΥΠΟΙΚ.

Από πλευράς του Υπουργείου Οικονομικών, η Υπηρεσία Ελέγχου Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων έχει διενεργήσει προκαταρκτική εξέταση στα πλαίσια εισαγγελικής παραγγελίας σχετικά με την υπόθεση Σώρρα και τα αποτελέσματα διαβιβάστηκαν στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές για περαιτέρω ενέργειες και ως εκ τούτου καλύπτονται από το απόρρητο της ποινικής προδικασίας.

 

Επίσης, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η Διεύθυνση Εισπράξεων του Υπουργείου Οικονομικών έχει αποστείλει προς τις ΔΟΥ εγκύκλιο με την οποία παρείχε οδηγίες για τον τρόπο χειρισμού των εξώδικων δηλώσεων που καταθέτουν οι οφειλέτες που ζητούν τη διαγραφή των οφειλών τους επικαλούμενοι τα κεφάλαια του Αρτέμη Σώρρα, σύμφωνα με σχετικά έγγραφα του νομικού συμβουλίου του Υπουργείου Οικονομικών.

Κατά συνέπεια, οι αρμόδιοι υπάλληλοι παραλαμβάνουν, ως έχουν υποχρέωση, τις εξώδικες δηλώσεις που καταθέτουν οι οφειλέτες που ζητούν τη διαγραφή των οφειλών τους επικαλούμενοι τα κεφάλαια του Αρτέμη Σώρρα, αλλά ενημερώνουν τους πολίτες ότι αυτό δεν τους απαλλάσσει από τις φορολογικές τους υποχρεώσεις.

“Πολιτικός πόλεμος” για τον Σώρρα

Πολιτικές «φωτιές» έχει ανάψει η υπόθεση Σώρρα, με το Μαξίμου να δηλώνει ότι η κυβέρνηση είναι η μόνη που έχει ζητήσει ήδη την πλήρη διερεύνηση και διαλεύκανση της υπόθεσης, η οποία βρίσκεται ήδη στα χέρια των αρμόδιων εισαγγελικών Αρχών.

«Η ΝΔ και στη συνέχεια ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι με χρονοκαθυστέρηση ετών κατάλαβαν ότι υπάρχει η υπόθεση του Αρτέμη Σώρρα» σχολιάζουν κυβερνητικοί κύκλοι, οι οποίοι καλούν τη ΝΔ «αντί να παραβιάζει ανοιχτές θύρες, ζητώντας την αφύπνιση της κυβέρνησης, να βγει από τη χειμερία νάρκη και να μην αναγάγει την συγκεκριμένη υπόθεση σε αντικείμενο πολιτικής αντιπαράθεσης. Μόνο υπηρεσίες στον ίδιο τον Αρτέμη Σώρρα προσφέρει».

Από πλευράς του το υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κατηγορεί τη ΝΔ για αντιπολιτευτική τακτική που ξεπερνά κάθε επίπεδο πολιτικής γελοιότητας και ενημερώνει ότι διαβιβάστηκε από τον κ. Κοντονή η σχετική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών που εκδόθηκε το 2013, στην Πρόεδρο του Αρείου Πάγου και τα σχετικά δημοσιεύματα στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου για περαιτέρω έλεγχο.

 

«Είναι επιεικώς γελοίο η ΝΔ του κ. Μητσοτάκη να επιχειρεί να ταυτίσει την περίπτωση Σώρρα με το ογκώδες λαϊκό κίνημα που έφερε τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ στην κυβέρνηση. Είναι επίσης κακοήθεια η ΝΔ να κατηγορεί τη σημερινή κυβέρνηση για την περίπτωση Σώρρα, η οποία δεν είναι και τόσο σημερινή», αναφέρει μεταξύ άλλων η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ, Μανταλένα Παπαδοπούλου.

Είχε προηγηθεί σχόλιο από τη ΝΔ, η οποία τόνιζε ότι είναι επιτακτική ανάγκη να αφυπνιστεί η Κυβέρνηση και να αντιμετωπίσει σοβαρά το θέμα, προτού να είναι πολύ αργά για πολλούς συμπολίτες μας. Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης τόνισε στο Βήμα FM ότι ο κ. Σώρρας εκμεταλλεύεται την αφέλεια και την ευπιστία των ανθρώπων για να βγάζει λεφτά και για να φτιάξει μια πολιτική κίνηση που κανείς δεν ξέρει πού θα οδηγήσει. «Της έχει προσδώσει επικίνδυνα χαρακτηριστικά» τόνισε ο κ. Γεωργιάδης και πρόσθεσε: «Έκανα μια επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή, όπου η υφυπουργός Οικονομικών εμφανίστηκε φοβισμένη. Στην ίδια κατηγορία βάζω τη δραχμή με την σεισάχθεια και τον Σώρρα».

Από πλευράς του το ΠΑΣΟΚ σχολίασε ότι «έμποροι ελπίδων με μπόλικη δόση εθνικισμού και συνωμοσιολογίας, εκμεταλλεύονται την απελπισία των πολιτών μιας χώρας βυθισμένης στην κρίση».

Το ΚΚΕ τόνισε ότι «τόσο η κυβέρνηση όσο και η Δικαιοσύνη έχουν ευθύνη να εμποδίσουν όλους αυτούς τους σαλτιμπάγκους που ξεφύτρωσαν στα χρόνια της κρίσης», ενώ το Ποτάμι ζήτησε από την Πολιτεία να «πράξει επιτέλους τα αυτονόητα» και να «πάψει να αποτελεί μέρος αυτού του σουρεαλιστικού και τόσο κακόγουστου ανέκδοτου».