X

Ρούπα: βάζουν στον πόλεμο το παιδί μου για να με εκδικηθούν

Απεργία πείνας και δίψας ξεκινά η Πόλα Ρούπα. Ζήτησε τη φροντίδα του παιδιού της να την αναλάβουν η μητέρα και η αδελφή της.

Ant1news

 

Να αναλάβουν την φροντίδα του παιδιού της η μητέρα της και η αδερφή της ζήτησε Πόλα Ρούπα από την εισαγγελέα Εκτέλεσης Ποινών. Η Ρούπα οδηγήθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης στο Εφετείο με σκοπό να εκτελεστούν οι δύο καταδικαστικές αποφάσεις που εκκρεμούν σε βάρος της.

Όπως αναφέρει η συλληφθείσα σε δήλωσή της, την οποία μεταβίβασε η αδελφή της, ξεκινά απεργία πείνας προκειμένου να δοθεί το παιδί της στην γιαγιά του και την θεία του.

Στην δήλωσή της, την οποία διάβασε η αδελφή της στους δημοσιογράφους που βρίσκονταν έξω από την ΓΑΔΑ αναφέρει:

«Ήμουν και θα είμαι μέχρι να πεθάνω αμετανόητη εχθρός του συστήματος. Το παιδί το βάζουν τώρα μέσα σε αυτό τον πόλεμο και το εκδικούνται προκειμένου να εκδικηθούν περισσότερο εμένα. Έχουν απαγάγει το παιδί μου και δεν ξέρω που βρίσκεται από τα ξημερώματα που μας έχουν συλλάβει. Βρισκόμαστε σε πόλεμο. Είναι γεγονός. Όμως το να πολεμούν το παιδί μου με το να αρνούνται να μου το φέρουν, να το δω και με το να αρνούνται να το δώσουν άμεσα σε συγγενείς πρώτου βαθμού και με το να απειλούν ότι θα πάει σε ίδρυμα είναι η πιο ποταπή πράξη σε αυτό τον πόλεμο. Αυτοί που βρίσκονται στον κρατικό μηχανισμό είναι σκουλήκια γιατί πολεμάνε ένα παιδί 6 χρονών. Και θέλω να πω ότι ξεκινάω τώρα απεργία πείνας και δίψας προκειμένου να δοθεί το παιδί τώρα στη μάνα μου και στην αδελφή μου. Όσον αφορά εμένα θα παραμείνω εχθρός τους μέχρι να πεθάνω και δεν με λυγίσουν ποτέ. Ζήτω η επανάσταση».

Η Πόλα Ρούπα προς το παρόν παραμένει υπό κράτηση στην ΓΑΔΑ ενώ αναμέται η εντολή της Εισαγγελίας Εφετών για να μεταφερθεί στις φυλακές Κορυδαλλού.

Η 48χρονη σύντροφος του Νίκου Μαζιώτη φέρεται να μην θέλησε να αναφερθεί στην εισαγγελική λειτουργό σε τίποτε άλλο πλην του ζητήματος του ανήλικου γιου της.  Ζήτησε να μην βρίσκεται στο νοσοκομείο αλλά να αναλάβει την φροντίδα του η μητέρα της και η αδελφή της.

 

Η Πόλα Ρούπα συνελήφθη σήμερα, λίγο μετά τις 6 το πρωί, από κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, ύστερα από επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε με τη συνδρομή της ΕΚΑΜ.Η 48χρονη καταζητούμενη διέμενε στον πρώτο όροφο διώροφης οικίας στην οδό Ζαΐμη

Η Ρούπα κατά τη σύλληψή της δεν προέβαλε καμία αντίσταση, παρά μόνο είπε «προσέξτε το παιδί μου».

Υπενθυμίζεται ότι σε βάρος της αναζητούμενης Παναγιώτας Ρούπα εκκρεμούν:

-απόφαση του Ε΄ Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών, από το έτος 2013, με την οποία της επιβλήθηκε συνολική ποινή κάθειρξης πενήντα (50) ετών και έξι (6) μηνών, για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση "ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ" και τη δράση της εν λόγω οργάνωσης έως και το έτος 2010,

-ένταλμα Σύλληψης του 15ου Τακτικού Ανακριτή, από το έτος 2014, που αφορά, μεταξύ άλλων, στα αδικήματα της συγκρότησης - διεύθυνσης τρομοκρατικής οργάνωσης, της κατασκευής, προμήθειας και κατοχής εκρηκτικών υλών, της έκρηξης με πρόθεση από κοινού από την οποία προέκυψε κοινός κίνδυνος σε ξένα πράγματα και κίνδυνος για άνθρωπο και προκλήθηκαν σωματικές βλάβες, της διακεκριμένης φθοράς ξένης ιδιοκτησίας με πρόκληση έκρηξης και της διακεκριμένης κλοπής από κοινού.

-απόφαση του ΣΤ΄ Τριμελούς Εφετείου Αθηνών, από το έτος 2016, με την οποία ορίστηκε συνολική ποινή φυλάκισης έντεκα (11) ετών, σχετικά με έκρηξη Α.Ε.Μ την 10 Απριλίου 2014, έξω από τα γραφεία της Τράπεζας της Ελλάδος, την ευθύνη της οποίας είχε αναλάβει με προκήρυξη η τρομοκρατική οργάνωση «ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ».

 

Επιπλέον:

-από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία έχει σχηματισθεί σε βάρος της δικογραφία για συμμετοχή στον σχεδιασμό και την εκτέλεση οργανωμένου σχεδίου απελευθέρωσης εγκλείστων στο Κατάστημα Κράτησης Κορυδαλλού, με τη χρήση ελικοπτέρου, την 21 Φεβρουαρίου 2016, υπόθεση για την οποία διενεργείται κυρία ανάκριση από τον Ειδικό Ανακριτή - Εφέτη Αθηνών, ενώ

=στο πλαίσιο της προανάκρισης για την παραπάνω υπόθεση, προέκυψε η συμμετοχή της σε ένοπλη ληστεία υποκαταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς, εντός του Γενικού Νοσοκομείου Νοσημάτων Θώρακος Αθηνών "Η ΣΩΤΗΡΙΑ", την 25 Ιουνίου 2015.

 

 

 

Οι πληροφορίες την θέλουν να έφερε όπλο, το οποίο ωστόσο δεν χρησιμοποίησε καθόλου, ενώ έχει αδυνατίσει πάρα πολύ, από την τελευταία της εμφάνιση και τα μαλλιά της είναι πάλι κοντά.

Κάτοικος της περιοχής δήλωσε ότι η Ρούπα έμενε δυο χρόνια στην παλιά μονοκατοικία της Ζαΐμη και ποτέ δεν είχε προκαλέσει προβλήματα στη γειτονιά. «Την κοπέλα την έβλεπε και της είχε κάνει εντύπωση πόσο ήσυχη και ευγενική ήταν», είπε ενώ μία γειτόνισσα σχολίασε το γεγονός ότι περνούσε απαρατήρητη. «Την έβλεπα στο σπίτι της με ένα παιδάκι» είπε χαρακτηριστικά η γυναίκα. 

 

Σύμφωνα πάντως με τα πρώτα στοιχεία των ερευνών, από τις επιτόπιες έρευνες που διεξάγονται στην Ηλιόπουλη, διαπιστώθηκε ότι το διαμέρισμα στο οποίο κρυβόταν η Ρούπα ήταν νοικιασμένο σε άλλο όνομα τα τελευταία δύο χρόνια.

Στο εσωτερικό του βρέθηκαν σημειώσεις, υπολογιστής και κλειδιά, τα οποία κεντρίζουν ιδιαιτέρως το ενδιαφέρον των Αρχών.

 

Εκτός της Ρούπα συνελήφθη σε ταυτόχρονη επιχείρηση σε διαμέρισμα στην οδό Αθανασίου Διάκου 31 στον Άγιο Δημήτριο (Μπραχάμι) και μία 25χρονη. Η νεαρή συλληφθείσα κατηγορείται για υπόθαλψη εγκληματία και προσήχθη επίσης στη ΓΑΔΑ.

 

 

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας για τις συλλήψεις

 

Το σπίτι στο Μπραχάμι όπου συνελήθφη η 25χρονη

 

 

Ο παππούς της νεαρής μιλώντας στο Καλημέρα Ελλάδα, σημείωσε ότι η εγγονή του δεν φιλοξενούσε κανέναν στο σπίτι της, το οποίο βρίσκεται πάνω από το δικό του.

Δεν έχει διευκρινιστεί ποια ακριβώς είναι η σχέση της κοπέλας με την Πόλα Ρούπα, αλλά το βέβαιο είναι ότι τη βοηθούσε στο θέμα του παιδιού. Η 25χρονη ωστόσο, βρίσκεται στο επίκεντρο των ερευνών, καθώς φέρεται να είναι αυτή που παρείχε καταφύγιο στην καταζητούμενη τα τελευταία δύο χρόνια. Παράλληλα, εξετάζεται αν ήταν συνεργός της 48χρονης Ρούπα σε ληστεία που είχαν κάνει πρόσφατα σε τράπεζα στη Μαλεσίνα.

Η ίδια θεωρείται ότι οργάνωσε τουλάχιστον δύο ένοπλες ληστείες, που έχουν διαπραχθεί με σκοπό την ενίσχυση της οργάνωσης, αυτή στο νοσοκομείο Σωτηρία με λεία πάνω από 300.000 ευρώ και η πρόσφατη σε τράπεζα στην Μαλεσίνα.

Τα συγχαρητήριά του στην ΕΛ.ΑΣ. έδωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μέσω ανάρτησής του στο twitter, λίγες ώρες μετά τη σύλληψη της Πόλας Ρούπα.