X

Συναγερμός στο Αιγαίο για τον μακελάρη του Ρέινα

Σε επιφυλακή ελληνικές και τουρκικές Αρχές για το ενδεχόμενο διαφυγής του μακελάρη στην Ελλάδα. Εξονυχιστικοί έλεγχοι σε βάρκες, γιοτ και καΐκια.

Ant1news

Συναγερμός έχει σημάνει στις ακτές του Αιγαίου, προκειμένου να μην περάσει ο μακελάρης του Ρέινα στα ελληνικά νησιά, όπως αναφέρουν τουρκικά Μέσα Ενημέρωσης.

Σύμφωνα με την ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1 στην Κωνσταντινούπολη, Μαρία Ζαχαράκη, στην Αλικαρνασσό, τη Μαρμαρίδα και τη Ντάτσα η τουρκική ακτοφυλακή βρίσκεται σε επιφυλακή τόσο από θαλάσσης όσο και από ξηράς.

Μάλιστα, η τουρκική ακτοφυλακή έχει πάρει εντολή να ελέγχει εξονυχιστικά κάθε βάρκα, ψαροκάικο και γιοτ.

Επίσης, σε επιφυλακή βρίσκεται κι ένα πολεμικό πλοίο και δύο ελικόπτερα στα ανοιχτά της Αλικαρνασσού και κοντά στα νησιά Κω, Κάλυμνο, Ψέριμο, Λέρο, Καλόλιμνο και Φαρμακονήσι αυξάνοντας τις περιπολίες τους στα διεθνή ύδατα, όπως αναφέρεται.

Παράλληλα, στην Κάλυμνο και την Κω φαίνεται να έχει κινητοποιηθεί και η ελληνική ακτοφυλακή.

Σύμφωνα με δημοσίευμα τουρκικής εφημερίδας ο δράστης του μακελειού στο κλαμπ Ρέινα, φέρεται να πήρε το πρωί της 1ης Ιανουαρίου το φέριμποτ από την αποβάθρα Γενικαπί της Κωνσταντινούπολης.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της φιλοκυβερνητικής Ακσάμ, ο δράστης πέρασε στη θάλασσα του Μαρμαρά, στην περιοχή Μπαντίρμα, και από εκεί πήγε στο Μπαλίκεσίρ για να φτάσει στις ακτές του Αιγαίου και από εκεί πέρασε στα ελληνικά νησιά.

Η εφημερίδα ισχυρίζεται ότι τον δράστη βοήθησαν να διαφύγει κάποιες υπηρεσίες πληροφοριών, ωστόσο η ΜΙΤ διατείνεται ότι βρίσκεται κοντά στο να τον συλλάβει.