X

Προφυλακιστέες η Πόλα Ρούπα και η 25χρονη

Αρνήθηκαν να απολογηθούν ωστόσο παραδέχθηκαν τη συμμετοχή τους στην τρομοκρατική οργάνωση «Επαναστατικός Αγώνας». "Ζήτω ο ένοπλος αγώνας για την επανάσταση" φώναξε η Ρούπα.

Ant1news

 

Προφυλακιστέες κρίθηκαν η Πόλα Ρούπα και η 25χρονη κοπέλα που «φιλοξενούσε» στο διαμέρισμά της στην Ηλιούπολη.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι δύο γυναίκες αρνήθηκαν να απολογηθούν, ωστόσο παραδέχθηκαν τη συμμετοχή τους στην τρομοκρατική οργάνωση «Επαναστατικός Αγώνας».

Σε βάρος τους ασκήθηκαν κατηγορίες που αφορούν στην συμμετοχή τόσο της Ρούπα, όσο και της 25χρονης σε νέα τρομοκρατική οργάνωση που δεν αφορά τον «Επαναστατικό Αγώνα».

Η δίωξη για τις δύο γυναίκες περιλαμβάνει δύο κακουργήματα και δύο πλημμελήματα που αφορούν στα αδικήματα της διακεκριμένης κλοπής με σκοπό την τέλεση τρομοκρατικών πράξεων αλλά και της συγκρότησης τρομοκρατικής οργάνωσης με την επιβαρυντική περίσταση της κατασκευής προμήθειας και κατοχής όπλων και εκρηκτικών με τρόπο έκταση και υπό συνθήκες που είναι δυνατόν να βλάψουν σοβαρά μια χώρα με σκοπό να εκφοβίσουν σοβαρά ένα πληθυσμό, να βλάψουν σοβαρά και να καταστρέψουν τις θεμελιώδεις, συνταγματικές ,πολιτικές και οικονομικές δομές.

Οι πλημμεληματικές κατηγορίες που απαγγέλθηκαν αφορούν στα αδικήματα της πλαστογραφίας και της άρνηση δακτυλοσκόπησης.

 

Κατά την έξοδό της από τα δικαστήρια η Πόλα Ρούπα φώναζε συνθήματα όπως: «Ζήτω ο ένοπλος αγώνας για την επανάσταση».

Το μανιφέστο της Πόλας Ρούπα

Σε γραπτή δήλωση η Πόλα Ρούπα δηλώνει επαναστάτρια και ότι δεν έχει να απολογηθεί για τίποτα καταγγέλλοντας ως τρομοκράτες, εγκληματίες και ληστές την οικονομική ελίτ.

«Είμαι επαναστάτρια και δεν έχω να απολογηθώ για τίποτα» τονίζει και χαρακτηρίζει «τρομοκράτες εγκληματίες και ληστές» όλους εκείνους που απαρτίζουν την οικονομική ελίτ. «Είναι οι θεσμοί και οι κυβερνήσεις που μέσα από τα μνημόνια διεξάγουν την πιο βίαιη , την πιο αποτρόπαια επίθεση ενάντια στην κοινωνική βάση στο όνομα της " εξόδου από την κρίση...» επισημαίνει η 48χρονη.