X

Χιόνια ακόμα και στις παραλίες της Λέσβου και της Χίου! (βίντεο)

Από το βράδυ στα λευκά τα δύο νησιά. Προβλήματα στην κίνηση των οχημάτων και αποκλεισμένα χωριά. Απεγκλωβίστηκαν οδηγοί στη Χίο. H κατάσταση του οδικού δικτύου.

Ant1news

Εκχιονιστικά μηχανήματα εργάζονται, από νωρίς σήμερα το πρωί, προκειμένου να κρατήσουν ανοικτούς τους δρόμους μέσα στην πόλη της Μυτιλήνης, ιδιαίτερα τις προσβάσεις σε δημόσιες υπηρεσίες υγείας, ενέργειας και ασφάλειας.

Σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο περιβάλλοντος και πολιτικής προστασίας του Δήμου Λέσβου, Νίκο Καρασάββα, τα εκχιονιστικά μηχανήματα εργάζονται από το πρωί προκειμένου να ανοίξουν το δρόμο προς το Νοσοκομείο της Μυτιλήνης που βρίσκεται μέσα στην πόλη.

Σε όλη τη Λέσβο χιονίζει από τις 4 περίπου το πρωί. Αποτέλεσμα να ‘το στρώσει’ απ’ άκρη σ’ άκρη από το λιμάνι της Μυτιλήνης στα ανατολικά μέχρι το λιμάνι του Σιγρίου στο δυτικό άκρο του νησιού.

Σε έξι περιπτώσεις νεφροπαθών χρειάστηκε η συμβολή των οχημάτων της Πυροσβεστικής για να μεταφερθούν σε νοσοκομείο.

Αποκλεισμένα είναι τα περισσότερα από τα χωριά. Από τις αρμόδιες υπηρεσίες γίνεται έκκληση να αποφεύγονται οι μετακινήσεις του πληθυσμού, που έτσι κι αλλιώς δεν ξέρει από χιόνια.

 

Ας σημειωθεί ότι έντονη χιονόπτωση μέσα στην πόλη της Μυτιλήνης δεν είχε υπάρξει ξανά τα τελευταία 20 χρόνια.

Βίντεο, φωτογραφίες: lesvospost.gr, lesvosnews.gr

Στα λευκά και η Χίος

Μάχη για να μείνουν ανοικτοί οι δρόμοι της Χίου και κυρίως το βόρειο κομμάτι του νησιού δίνεται από το πρωί.

Σύμφωνα με το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Χίου, υπάρχουν προβλήματα σε όλο το οδικό δίκτυο της βόρειας πλευράς του νησιού. Ιδιαίτερη προσοχή και χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων απαιτείται κατά την ανάβαση στον Προβατά, από το Αίπος μέχρι το 18 και από εκεί μέχρι και τη Βολισσό (ιδιαίτερη προσοχή στον Άγιο Ισίδωρο Πιτυούς και στο Γιαννάκι) καθώς και στον οδικό άξονα που συνδέει τη Λαγκάδα με τα Καρδάμυλα.

Εγκλωβίστηκαν οδηγοί

Η συνδρομή της Πυροσβεστικής χρειάστηκε για να μεταφερθεί ένας νεφροπαθής από Συκιάδα στο Σκυλίτσειο νοσοκομείο.

Εξαιτίας του παγετού επίσης, σύμφωνα με την Περιφέρεια πέντε οδηγοί αυτοκινήτων εγκλωβίστηκαν στον δρόμο από Λαγκάδα προς Καρδάμυλα, στο ύψος του Δελφινίου, με αποτέλεσμα να χρειαστεί η συνδρομή της Πυροσβεστικής αλλά και οχήματος της Π.Ε. Χίου για να απεγκλωβιστούν.

Να σημειωθεί ότι ακόμα και χωριά όπως η Συκιάδα αλλά και η παραθαλάσσια Λαγκάδα έχουν καλυφθεί από το χιόνι με την Τροχαία να εφιστά την ιδιαίτερη προσοχή των οδηγών ώστε να αποφεύγονται οι άσκοπες μετακινήσεις.

Νωρίς το πρωί του Σαββάτου νιφάδες χιονιού έπεσαν ακόμα και στο κέντρο της πόλης, χωρίς όμως να δημιουργηθούν προβλήματα.

Φωτογραφίες, βίντεο: politischios.gr

Η κατάσταση του οδικού δικτύου στο βόρειο Αιγαίο

Από τη γενική αστυνομική διεύθυνση βορείου Αιγαίου ανακοινώθηκε η κατάσταση του οδικού δικτύου στην ευρύτερη περιοχή του Βορείου Αιγαίου, ανά διεύθυνση αστυνομίας εξαιτίας της χιονόπτωσης και του παγετού,

Η κατάσταση αυτή έχει ως εξής:

Διεύθυνση Αστυνομίας Λέσβου:

Η κυκλοφορία των οχημάτων, λόγω χιονόπτωσης - παγετού, διεξάγεται υποχρεωτικά μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στο σύνολο του οδικού δικτύου του νησιού.

Όπως έγινε γνωστό τα οχήματα τα οποία θα εντοπίζονται από τις αστυνομικές Αρχές, να κινούνται στο οδικό δίκτυο χωρίς τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων, θα ακινητοποιούνται κατά περίπτωση, με σκοπό την πρόληψη και αποφυγή τροχαίων ατυχημάτων, καθώς και τη διευκόλυνση των εκχιονιστικών μηχανημάτων.

Διεύθυνση Αστυνομίας Χίου:

Η κυκλοφορία των οχημάτων, λόγω χιονόπτωσης - παγετού, διεξάγεται υποχρεωτικά μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων:

Στην επαρχιακή οδό Χίου - Αυγωνύμων, στο ύψος της περιοχής του Προβατά.

Στην επαρχιακή οδό Χίου -  Καρδαμύλων, από το ύψος του χωριού Συκιάδα έως την περιοχή των Καρδαμύλων.

Στην επαρχιακή οδό Χίου - Βολισσού, από το ύψος του χωριού Αίπος έως την περιοχή της Βολισσού.

Στην επαρχιακή οδό Λαγκάδας - Πυτιού.

Στο υπόλοιπο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο, η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται κανονικά.

Τέλος στη Διεύθυνση Αστυνομίας Σάμου, στο σύνολο του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται κανονικά.

Χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα έχει μείνει από χθες το νησί της Ψερίμου λόγω βλάβης στο υποβρύχιο καλώδιο, από το οποίο ηλεκτροδοτείται, προφανώς εξαιτίας του κύματος κακοκαιρίας που επικρατεί.Στο νησί αναμένεται να μεταβεί συνεργείο τεχνικών από την Κάλυμνο για να επιληφθεί του προβλήματος, μόλις οι καιρικές συνθήκες το επιτρέψουν.