X

Ανοιχτή η Πατρών – Κορίνθου μετά την ολονύχτια επιχείρηση απεγκλωβισμού (βίντεο)

Δεκάδες οδηγοί εγκλωβίστηκαν τη νύχτα στην Εθνική Οδό. Ανοιχτή τώρα, παραμένει ο παγετός.

Ant1news

Όλη τη νύχτα επιχειρούσαν οι πυροσβέστες για την απομάκρυνση των οδηγών που εγκλωβίστηκαν στα οχήματά τους στην Νέα Εθνική Οδό Πατρών – Κορίνθου, στο ύψος του Αιγίου.

Ο δρόμος έκλεισε γύρω στις 14:00 και άνοιξε μετά τη 1:30.

26 οχήματα ερπυστριοφόρα και γερονοφόρα απεγκλώβισαν και μετέφεραν περίπου 90 επιβαίνοντες των οχημάτων, οι οποίοι δέχτηκαν να τα εγκαταλείψουν και μεταφέρθηκαν στο Γυμνάσιο, την Πυροσβεστική Υπηρεσία και στα ΣΕΑ Αιγίου. Να σημειωθεί ότι, δεν ήταν λίγες οι περιπτώσεις στις οποίες οι πάνω από δέκα ώρες εγκλωβισμένοι χρειάστηκαν ψυχολογική υποστήριξη. 

Αφού απομακρύνθηκαν οι εγκλωβισμένοι οδηγοί, τα εκχιονιστικά της Ολυμπίας Οδού καθάρισαν το χιόνι και η Εθνική δόθηκε στην κυκλοφορία.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, η κυκλοφορία διεξάγεται κανονικά, ωστόσο σε σημεία της εθνικής οδού βρίσκονται, εκχιονιστικά μηχανήματα, περιπολικά της τροχαίας και πυροσβεστικά οχήματα, για να επέμβουν σε περίπτωση που δημιουργηθεί κάποιο πρόβλημα.

Αντίθετα, προβλήματα καταγράφονται στην παλαιά εθνική οδό Πατρών - Κορίνθου, αφού από το ύψος της Ακράτας έως και το Αίγιο, η κίνηση των οχημάτων διεξάγεται με δυσχέρεια και μόνο με την χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.

Ανοιχτή είναι και η γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου που έκλεισε για λίγες ώρες το Σάββατο λόγω του χιονιού.

Βίντεο: korinthostv.gr